AK Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı, Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Alaca, İskilip ve Osmancık ilçelerine doğalgaz götürülmesi ile ilgili süreci hızlandırmak için EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti.
Bağcı, “İletim hattı BOTAŞ tarafından ihale edilen üç ilçemize doğalgazın ulaştırılması için dağıtım hattı konusunda da bir çalışma yapılmaktadır. BOTAŞ üç ilçeye doğalgaz ulaştırmak için tek bir ihale gerçekleştirdi. İhalede teklifler BOTAŞ tarafından değerlendirilmektedir.  Bizim sizden istediğimiz ÇORUMGAZ ile görüşülerek dağıtımın (ilçe işi şebeke) yapılması için yetki verilmesidir. Her iki işin yapımı aynı ayda gerçekleşebilir. Daha fazla zaman zaman kaybetmeyelim” dedi.
Bunun üzerine EPDK Başkanı Yılmaz, ÇORUMGAZ Genel Müdürü Kasım Kahraman’ı telefonla arayarak bir görüşme yaptı, durumu değerlendirmek ve çalışma yapmak üzere Ankara’ya davet etti. EPDK Başkanı Yılmaz ayrıca Dağıtım Daire Başkanı ve ilgili uzmanları arayarak ÇORUMGAZ ile görüşerek dağıtım konusunda firma başvurusunun alınması ve yetkilendirme konusunda çalışma yapılmasını talimatlandırdı.
Milletvekili Bağcı, açıklamasında; “başlattığımız hiçbir işi yarım bırakmayacağız doğalgazı 3 ilçemize ulaştırmak ve zaman kaybetmemek için çaba harcıyoruz” dedi.