Hitit Üniversitesi mühendislik fakültesi öğrencileri TÜBİTAK’ın düzenlediği Hidrojen Enerjili Otomobil Yarışları’na Yağmaksan’ın desteğiyle yaptıkları ‘Hidromobil Pithana’ isimli araçlarıyla katılacaklar. 17 Temmuz Pazar Günü İzmir Pınarbaşı’nda 20 üniversitenin katılımıyla yapılacak yarışlarda otomobile 19 numaralı plaka verilecek.
Çorum Hitit Üniversitesi'nin en büyük bütçeli öğrenci projesi Alternatif Enerjili araçlar yarışmasına hazır. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl düzenlenen ve Türkiye'nin en prestijli bilimsel yarışmaları arasında yer alan Hidrojen Enerjili Otomobil Yarışları'na hazırlanan Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, yaklaşık 71 bin TL bütçesiyle en büyük öğrenci projesi olan Hidromobil ile 17 Temmuz’da İzmir Pınarbaşı’nda yapılacak olan ‘Alternatif Enerjili’ araçlar yarışmasına katılacak. Türkiye genelinde 17 üniversitenin katıldığı yarışmada Hidromobil Pithana takımı Çorum’u temsil edecek. Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Kurtbaş’ın önderliğinde yürütülen projede
Hidromobil Pithana Takımı Kaptanı Ayhan Hacıoğlu, ve ekip arkadaşları Mehmet Şener, Elif Öncan, Eda Beldek, Mesut Kuş, Aykut Kılıç ve Ahmet Temelci, hazırladıkları proje ile 
Hitit Üniversitesi olarak büyük bir başarıya imza atmayı hedefliyor. 130 kg ağırlığında olan ve 70 km hıza sahip olan Hidromobil Pithana projesi ile Hitit Üniversitesi TÜBİTAK tarafından yapılan Alternatif Enerjili’ araçlar yarışmasında ilk defa katılarak Çorum’u temsil edecekler. Hidromobil Pithana aracının pilotluğuna ise Hitit Üniversitesi öğrencileri olan Elif Öncan ve yedek pilot olan kardeşi Esma Öncan yapacak.  
Proje hakkında bilgi veren Takım Kaptanı Ayhan Hacıoğlu, Hitit Üniversitesi tarafından desteklenen projenin, Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Kurtbaş’ın önderliğinde yürüdüğünü de bildirerek, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a da ayrıca teşekkür ettiğini bildirdi. Yağmaksan’a teşekkür eden Hidromobil Pithana Takımı Kaptanı Ayhan Hacıoğlu, takımda yer alan ekip arkadaşları Mehmet Şener, Elif Öncel, Eda Beldek, Mesut Kuş, Aykut Kılıç ve Ahmet Temelci adına kendilerini yola çıktıkları günden itibaren yalnız bırakmayan Yağmaksan Yöneticisi Fatih Yağlı’ya teşekkür ettiğini dile getirdi. Yağmaksan’ın bilime ve bilimsel çalışmalara verdiği değerin, kendileri için umut haline dönüştüğünün altını çizen Hacıoğlu, “Çorum’da hayata taşınması arzu edilen üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneğini yaşadığımıza inanıyorum. Tüm imkanlarıyla birlikte kapılarını ve gönüllerini biz öğrencilere açan Yağmaksan’a ve değerli yöneticisi Fatih Yağlı’ya gönül dolusu teşekkür ediyorum.” dedi.
Takım Kaptanı Ayhan Hacıoğlu, Hitit Üniversitesi tarafından desteklenen projenin, Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Kurtbaş’ın önderliğinde yürüdüğünü de bildirerek, “Hocamızın katkısı ve desteği bizim her zaman ufkumuzu açıyor.” dedi. Hacıoğlu ayrıca, projeye destek veren diğer kuruluşları da teşekkür etti. 

‘ÖNEMLİ OLAN PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEK’
Çorum Hitit Üniversitesi'nin en büyük bütçeli öğrenci projesine Yağmaksan firması sponsor oldu. 
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl düzenlenen ve Türkiye'nin en prestijli bilimsel yarışmaları arasında yer alan Hidrojen Enerjili Otomobil Yarışları'na hazırlanan Hitit Üniversitesi öğrencilerine tüm imkanlarını seferber eden Yağmaksan, yaklaşık 71 bin TL bütçesiyle en büyük öğrenci projesi olan Hidromobil Pithana'yı destekledi. Hidromobil Pithana'nın malzemelerinin yüzde 80'ini yurt dışından ithal ederek proje ekibine teslim eden firma, OSB'de bulunan fabrikasında da öğrenciler için özel çalışma alanı oluşturdu. Her türlü makine ve ekipmanla öğrencilere destek olan Yağmaksan'da montaj çalışmalarını tamamlayan öğrenciler yarışmaya katılmak için bekliyor.  Yağmaksan yöneticisi işadamı Fatih Yağlı, Türkiye'nin kalkınmasının bu ülkenin geleceği olan gençlere yapılacak yatırımlarla mümkün olduğunu vurgulayarak, tek hedeflerinin üstlendikleri sorumluluğu yerine getirerek genç mühendislere sahip çıkmak olduğunu söyledi. Hitit Üniversitesi'nin varlığı ile her zaman gurur duyduklarını kaydeden Yağlı, üniversitenin tüm bölümlerinde okuyan öğrencilerin Türkiye'nin geleceğini inşa etmede önemli sorumluluklar üstleneceğini, Yağmaksan olarak Çorum'un ve Hitit Üniversitesi'nin adının bilimsel projelerde duyurulmasını çok önemsediklerini kaydetti. Yağlı, önmeli olanın yarışın kazanılıp kazanılmaması olduğunu ifade ederek, “Bizim için asıl başarı bu projeyi hayata geçirmektir.” dedi.