AK Parti Çorum Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Alagöz'ün polis memuru yeğeni İsmet Fatih Alagöz görev başında geçirdiği trafik kazasında şehit oldu.
Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden emekli Çetin Alagöz’ün oğlu, ayrıca Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Katip Üyesi Fatma Er'in kuzeni olan İsmet Fatih Alagöz’ün de aralarında bulunduğu trafik ekibine ait polis aracı ile bir otomobil İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde kafa kafaya çarpıştı. Kazada Çorumlu polis memuru İsmet Fatih Alagöz şehit olurken, bir polis de yaralandı.
Alınan bilgiye göre kaza Beşiktaş, Çırağan Caddesi’nde dün gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi.
İddiaya göre, Ortaköy istikametinde seyir halinde olan 34 A 4342 plakalı trafik ekibi, karşı istikametten gelen 34 RUZ 27 plakalı lüks otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.
Kazanın şiddetiyle savrulan polis aracı, yol kenarındaki kaldırıma çıktıktan sonra demir parmaklıklara çarparak durdu.
Kazada Çorumlu polis memuru İsmet Fatih Alagöz araçtan fırlayarak yola savrulurken, aracı kullanan memur araç içerisinde sıkıştı. Otomobil sürücüsü ise kazayı yara almadan atlattı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yola savrulan ve durumu ağır olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ü ambulansla Fulya Özel Acıbadem Hastanesi’ne kaldırdı.
Hastaneye kaldırılan Alagöz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, polis aracı içerisinde sıkışan ve ismi öğrenilemeyen diğer polis memurunu kurtarmak için çalışmalara başladı.
Yaklaşık 15 dakikalık çalışması sonucu polis memuru, araçtan çıkartılarak ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kaza nedeniyle Çırağan Caddesi’ni çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Yaralıların kurtarılması ve kaza yapan araçların yol üzerinden kaldırılmasının ardından trafik tekrar açıldı.
Olay yeri inceleme ekipleri kaza yerinde inceleme yaparken polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

SÜRÜCÜ SİNAN ÇETİN'İN OĞLU ÇIKTI

Bu arada kazaya karışan lüks otomobil sürücüsünün ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin olduğu öğrenildi. Kazadan sonra Rüzgar Çetin gözaltına alındı.
Şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün cenazesi bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde yapılacak törenin ardından havayoluyla Çorum’a gönderilecek. Şehit cenazesinin yarın toprağa verilmesi bekleniyor