Çorum’da 25. Dönem Milletvekilleri Genel Seçimi için vatandaşlar sandık başına gitti.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da saatin 8.00 göstermesiyle birlikte oy verme işlemleri başladı.

Sabahın erken saatlerinde sandığa giden vatandaşlar, milletvekili genel seçimlerine ilişkin tercihlerini yaptı. Seçmen kağıtları ile sandık başına gelen vatandaşlara, sandık başkanı ve diğer görevliler doğru oy kullanım şekli hakkında bilgiler verdi. Görevlilere kimliklerini ibraz eden seçmenler, oy pusulası, zarf ve evet mührü ile kapalı kabin arkasına geçti. Pusulada tercihini yapan seçmenler çift mühürlü zarf içine koyduğu pusulayı yine mühürlü şeffaf sandığa, ‘Hayırlı Olsun’ diyerek attı. Katılımın yoğun olduğu gözlenen okullarda seçmenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Engelli ve yaşlılar okulların giriş katındaki sandıklarda oylarını kullandı. Okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. İlk edinilen bilgilerde oy kullanma işleminin sorunsuz başladığı ve herhangi bir problemin olmadığı aktarıldı. Erken saatlerde gelen vatandaşlar sıra beklemeden oy kullandı.
Toplam 386 bin 225 seçmenin olduğu Çorum'da vatandaşlar 1679 sandıkta oy kullanacak. Oy verme işlemi akşam saat 17.00’ye kadar devam edecek.