Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Çorum Olayları'nın 35. yıldönümü 3 Temmuz Cuma günü (yarın) çeşitli etkinliklerle anılacak.
Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi ve Çorum Alevi Kültür Merkezi’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek etkinliklere; bu yıl Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Beştaşı Federasyonu, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu ile Çorum Köy Dernekleri de destek verecek.
Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, yarın saat 10.00’da Vakıf bahçesinde toplanarak Saat Kulesi’ne yürüyeceklerini ve saat 11.00’de PTT önünde kitlesel basın açıklamasında bulunacaklarını belirterek, saat 15.00’de ise Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda panel düzenleyeceklerini söyledi.
Alevi kanaat önderleri ile STK temsilcilerinin burada canlı yayın programına katılacağını belirten Aksoy, etkinlikte ayrıca günün anlam ve önemine uygun müzik ve şiir dinletisi de yapılacağını ifade etti.
Çorum olayları; 57 ölü, 200'ün üstünde yaralı, 300'e yakın ev ve işyerinin tahrip edilerek yakılması, binlerce ailenin göçüyle noktalanmıştı.
1980 Çorum katliamında halk için bedenlerini siper eden devrimcilerden; Veli Solmaz, H. Asker Özmen, Rıza Satılmış, Süleyman Atlas, Ertan Yeldiren, Raif Erden, Yusuf Metin, Cafer Dağdoğan, Zafer Yapmış, Hüseyin Gökdemir başta olmak üzere diğer katliam şehitlerinin anılacağı etkinliğe katılımın yüksek olması bekleniyor.