İş-Kur, Çorum’da bazı kurum ve kuruluşların işbirliği ile çobanlık (sürü yönetimi elemanı) kursu açacak.
Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından “Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesi” çerçevesinde, Çorum Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çorum Ziraat Odası ve Çorum İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde “Çoban/Sürü Yönetimi Elemanı” kursu açılacak.
Toplam 25 kişilik bir grup halinde açılacak olan kurs, sonunda başarılı olan kursiyerlere belirtilen meslekte sertifika verilecek, çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelikli olması sağlanacak.
Proje kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hayvancılık desteklemeleri içerisinde sertifikalı sürü yönetimi elemanı çalıştırdığını belgeleyen 250 baş ve üzeri küçükbaş hayvan varlığına sahip olan işletmelere yıllık destekleme yapılması planlanıyor.
Halen sürü yönetimi elemanlığı yapan veya sürü yönetim faaliyetlerini gerçekleştirecek eleman olmaya aday, sosyal güvence kapsamına alınma niteliklerine sahip, en az okuma ve yazma bilen bedenen sağlıklı ve eğitim konularına ilgi ve ihtiyaç duyan kişiler veya küçükbaş hayvan yetiştiriciler projeden yararlanabilecek.
Eğitimler 31 Mart tarihinde başlayacak ve 18 Nisan’da sona erecek. Kursa katılma şartları ise şöyle:
İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 16 yaş ve üzeri bay-bayan olmak, en az okuryazar olmak, açık öğretim hariç öğrenci olmamak, İŞKUR’un TYP, işbaşı eğitimi ve girişimcilik programlarından son 6 ay içerisinde faydalanmamış olmak, emekli veya aktif sigortalı olmamak.
Söz konusu kursa katılmak isteyen ve durumu şartlara uyan müracaatçıların, İŞKUR Çorum İl Müdürlüğü’ndeki İş ve Meslek Danışmanları ile mülakat tarihinden önce görüşmeleri gerekiyor.
Mülakat ise 26 Mart 2014 Cuma günü saat 10.00’da İş-Kur Müdürlüğü’nde yapılacak.