Kendisinden boşanmak isteyen eşi ve onun yakınlarını öldürmeyi planlayan bir kişi, izinli çıktığı Çorum Açık Cezaevinden firar etti. 
Evin çatısından gizlice girdiği kayınvalidesinin evinde 3 gün boyunca kurbanlarının eve dönmesini bekleyen zanlı, düzenlenen operasyonla yakalandı. 
Edinilen bilgilere göre, alkol ve kumar gibi kötü alışkanlıkları olduğu iddia edilen Ünal A. adlı şahıs, 3 yıl önce kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Geçtiğimiz günlerde tutuklu bulunduğu Çorum Açık Cezaevi'nden izin alan Ünal A., kendisinden boşanmak isteyen Saliha A.’nın annesinin Kırıkkale'deki evine gitti. Can güvenliği nedeniyle evi terk eden Saliha A. ve annesi Döne Karadeniz’i evde bulamayan Ünal A., eve çatıdan girerek eşi ve annesini beklemeye başladı. Annesinin evine gelmeyen eşini telefonla arayarak tehditler savuran Ünal A. beklemeye devam etti. 3 gün boyunca evden dışarı çıkmayan ve öldürmeyi planladığı kurbanlarının gelmesini bekleyen Ünal A., mutfakta bulduğu yiyecekleri yedi. Evin altını üstüne getiren Ünal A., 3. günün sonunda evin duvarlarına çeşitli hakaret ve tehdit içerikli sözler ile öldüreceği 7 kişinin ismini yazarak pencereden çıkarak evden ayrıldı. 
Pencerenin açık olduğunu fark eden komşuları, ev sahibi Döne Karadeniz’i arayarak evin penceresinin açık olduğunu söyledi. Bunun üzerine eve dönen anne ve kızı gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Olayın polise bildirilmesi üzerine Ünal A.’nın yakalanması için çalışma başlatıldı. Cep telefonu ve kiraladığı aracın GPRS sinyallerinden yola çıkan polis ekipleri, Ünal A.’yı kimseye zarar vermeden yakaladı.
Ünal A.’nın Çorum Açık Cezaevi'nden izinli olarak çıktığı gün can güvenlikleri nedeniyle evlerini terk edip bir yakınlarının yanına yerleştiklerini söyleyen Döne Karadeniz, "Damadımın izinli olarak cezaevinden çıktığı gün evimizi terk edip, yakınlarımızın yanına yerleştik. Öldürülmekten korktuk. O da cezaevine tekrar dönmeyip, firar etmiş. Kırıkkale’ye gelerek, benim evimin çatı kısmından içeri girmiş. Evdeki eşyaların üzerine yağ döküp zarar vermiş. Fotoğraflarımızı parçalamış. 3 gün evde kalmış, yemek yemiş, duvarlara fotoğraflarımızı yapıştırıp üzerine tabanca mermisi koymuş. Komşularımız telefonla aradı evin camının açık olduğunu söylediler. Biz de polisi aradık. Polis ekipleri bana ve kızıma zarar gelmeden, damadımı evin yakınlarında yakaladı. Maddi durumumuz ortada. Kış günü eşyasız kaldık. Kızım Saliha A.’nın iki çocuğu var. İkisi de yatılı okulda kalıyorlar. Devlet yetkililerinin bizlere yardım etmesini istiyoruz. Öldürülmekten korkuyoruz. Geceleri uyku uyuyamıyoruz. Biz ölmeden önce çare arıyoruz” dedi.