Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Amerika ülkelerinden Şili, Peru ve Ekvator'a, 31 Ocak - 4 Şubat'ta resmi ziyaretler gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir haftalık yurtdışı gezisine çıkıyor. Güney Amerika ülkelerinden Şili, Peru ve Ekvator’u kapsayan ziyarette Cumhurbaşkanı’na eşlik edecek olan heyetin içinde Ak Parti Çorum Milletvekili,Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan’da yer alacak. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan'ın, 31 Ocak- 2 Şubat’ta Şili'ye, 2-3 Şubat'ta Peru'ya, 3-4 Şubat'ta Ekvator'a yapacağı ziyaretlerdeki görüşmelerde, ikili siyasi ve ekonomik konuların yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.
Çeşitli alanlarda ikili anlaşmaların imzalanacağı ziyaretler çerçevesinde Erdoğan, iş forumu toplantılarında iş adamlarına da hitap edecek.
30 Ocak 2016 tarihinde Atatürk Havalimanı Şeref Salonundan hareket edecek olan Cumhurbaşkanlığı heyeti Şili Peru ve Ekvator ülkelerinde yapacakları temasların ardından 6 Şubat 2016 tarihinde Türkiye’ye dönecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir hafta süren gezisine bazı bakanlar, iş adamları ve Milletvekili Ceylan’da katılacak.