Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Çorum İl Başkanı Arslan Çevik, Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Çanakkale,  birlik ve beraberliğimizin çimentosudur” dedi.
Çevik, bugün bizi parçalamak isteyen karanlık güçlere karşı Çanakkale’deki birlik ve beraberlik ruhunun mutlaka örnek alınması gerektiğini kaydetti.
Çanakkale’nin, Haçlıların birleşip Türk’ü dünya tarihinden silmek istedikleri ama küllerinden yeniden doğan milletimizin destan yazdığı yer olduğunu ifade eden Arslan Çevik, Çanakkale, milletimizin yedi düvele karşı savaşıp istiklalini koruduğu yerin adıdır” ifadesini kullandı.
TÜRKAV Çorum İl Başkanı Arslan Çevik, açıklamasında şöyle dedi:
“250 bin vatan evladının en aziz varlıklarını; canlarını dahi vermekten asla çekinmedikleri, 15’lik çocukların bile vatan aşkıyla koşa koşa gittikleri yerin adıdır Çanakkale…
Milletimizin yedi düvele karşı savaşıp istiklalini koruduğu yerin adıdır Çanakkale…
Haçlıların birleşip Türk’ü dünya tarihinden silmek istedikleri ama küllerinden yeniden doğan milletimizin destan yazdığı yerdir Çanakkale…
Düşman kuvvetleri Çanakkale’ye o kadar güçlü gelmelerine rağmen, kahramanca çarpışan Türk ordusu, onlara geçit vermedi. 
Bu gün bizi parçalamak isteyen karanlık güçlere karşı Çanakkale’deki birlik  ve beraberlik ruhumuzu kendimize örnek almalıyız. 
18 Mart 1915 yılında Türklük destanına altın bir sayfa ekleyenler, mübarek kanları ile Cumhuriyet inancını var edenler, bugünleri bizlere miras bırakanlar, dönmeyi asla düşünmeyenler, Peygamberimizin övgüsüne mahzar olan her şehidin, gazinin kendi destanını ortaya çıkardığı Çanakkale şehitleridir.
Çanakkale ruhu bizi birleştiren çimentodur. Birlik ve beraberliğimizin bütün vatandaşlarımızın Çanakkale’yi ziyaretleriyle artırılabileceği bir gerçektir.
Bu itibarla Çanakkale zaferinin kazanılmasında büyük kahramanlıklar göstermiş başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnetle anıyor; milletimizin 18 Mart Çanakkale Zaferini kutluyorum.”