Çorum’daki Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlerinin sık sık değiştiğini ve bunun kuruma büyük zarar verdiğini söyleyen Bakan Müşaviri Cemil Usanmaz, personelden il müdürlüğüne atanan Orhan Sarı’ya destek olmalarını istedi. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanları, il müdürlüğü görevinden Bakan Müşaviri görevine atanan Cemil Usanmaz için veda yemeği düzenledi. 
İkinci Bahar Restoran’da düzenlenen veda yemeğine Bakan Müşaviri Cemil Usanmaz ile İl Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek, Toç Bir-Sen Şube Başkanı Yusuf Şahinbaş, müdür yardımcıları ve müdürlük personeli katıldı. Yemekten sonra yapılan konuşmaların ardından İl Müdürü Sarı ve Toç Bir-Sen Şube Başkanı Şahinbaş, Cemil Usanmaz’a plaket takdim etti. İl Müdürlüğü personeli ise cep telefonu hediye ettiler.  
Yemeğin ardından Usanmaz’ı yeni görevinden dolayı kutlayan yeni İl Müdürü Orhan Sarı, Çorum’da yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı da teşekkür etti. Bakam Müşviri Usanmaz’ın tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceklerini dile getiren İl Müdürü Sarı, “Bilindiği üzere Bakanlığımız yeniden yapılandırma sürecine girmiş adı da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak değişmiştir. Bu değişim çerçevesinde İl Müdürümüz Cemil Usanmaz Bey bakanlık müşaviri olarak atanmıştır. Çorum'a geldiği günden beri birlikte mesaide bulunduğumuz müşavirimiz ile müdürlüğümüz adına çok şeyler yaptığımıza inanıyorum. Sayın müşavirimiz İl Müdürlüğümüzden ayrılsa bile bundan sonraki çalışma ortamında da bizler müşavirimizin kamu tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz. Kendisinin de bizlere bilgisi ve tecrübesi doğrultusunda yardımcı olacağından eminiz. Müdürümüzün müşavir olması nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çorum il Müdürlüğü görevini ise 11 Temmuz 2011 tarihi itibari ile ben yürüteceğim. Müdürlüğüm esnasında siz mesai arkadaşlarımla birlikte Müşavirimiz Cemil Bey’in başlattığı müdürlüğümüzce yapılan işlerin daha net bir şekilde anlatılabilmesi noktasında çalışmalarımıza devam ederken yeniden yapılandırılan bakanlığımızın taşrada bulunan bir birimi olarak daha gayretli çalışmalar içerisinde olup hem ilimiz ve ülkemiz tarımı adına hem de bölgemizde üretici ve yetiştiricilik yapan çitçilerimizin emeklerinin karşılığını alarak refah paylarının artırılması adına yapacağınız hizmetlerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.
Yaklaşık 6 aylık kısa bir çalışma süresi İçerisinde değerli bilgilerinden yararlanma şansında Bulunduğumuz Bakanlık Müşavirimiz Sayın Cemil Usanmaz'a bundan sonraki hayatında başarılar diler yem görevinin hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.
İl müdürlüğünün çok geniş bir çalışma alanı olduğunu söyleyen Cemil Usanmaz ise müdürlük personelinin de fedakarca çalıştığını dile getirdi. 
Çorum’da sık sık müdür değiştiğine dikkat çeken Usanmaz, bunun müdürlüğe ve Çorum’a büyük zarar verdiğini kaydetti. Yen İl Müdürü Sarı’nın uzun süre görev yapmasını temenni ettiğini ifade eden Usanmaz, “Çorum’daki müdürler genelde soruşturma yiyerek gitmiş. Uzun aradan sonra hem gidenin hem de uğurlayanların memnun olduğu tek kişi de benim galiba. Yeni İl Müdürü Orhan Bey’le çalıştım. Kendisi başarılı bir insan. Sizden istediğim kendisine destek olmanızdır” dedi.
Tarımın Türkiye genelinde olduğu Çorum’da da ekonominin lokomotifi olduğunu söyleyen Usanmaz, bu sektörün en şanssız tarafının doğala afetlere karşı korunmasız olduğunu belirtti. İl genelinde 554 tarım personelinin 266 yerleşim birimine hizmet verdiğini ifade eden Usanmaz, müdürlük olarak her yere hizmet götürmek zorunda olduklarını söyledi. Usanmaz, geceyi düzenleyen ve katılan çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti.