Çorum İl Özel İdaresi’nin 2016 Yılı Performans Planı açıklandı.
Performans Planıyla yıl içerisinde kırsal alana yapılacak yatırım ve hizmetlerin en üst noktalara taşırması hedefleniyor.
Çorum İl Özel İdaresi’nin 2016 Performans Planına göre yıl içerisinde 33 üniteye şebekeli içme suyu, 36 köye kanalizasyon tesisi yapımı, 3 köye yağmurlama ve damlama sulama tesisi, 3 köye sulama göleti,182 köye beton parke taşı, 36,50 kilometre 1. kat asfalt, 16,50 kilometre 2. kat asfalt, 5.000 kilometrelik yolda bakım ve onarım çalışması, 10.000 adet fidan dikimi,
3 adet 50 derslikli yeni okul yapılması planlanıyor.
Çorum İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı performans programı şu şekilde:

‘KURUMSAL YAPININ GÜÇLENDİRİLMESİ’
Personelin verimli ve etkili olmasını sağlayacak uygun yönetim anlayışını oluşturmak üzere; doğa yürüyüşleri ve piknik etkinlikleri düzenlenmesi, başarılı personele yılda 2 kez ikramiye ödenmesi, her ay düzenli olarak maaşla birlikte ve Ramazan ve Kurban Bayramında Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi, İdare içi ve dışında hizmet içi eğitim programı düzenlemesi suretiyle personelin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden motivasyonu artırılacaktır.
Verilen hizmet yönetiminden etkin bir şekilde faydalanmak üzere; WEB sayfası ve sosyal medya ile entegrasyon sağlanmak suretiyle vatandaşlara verilen hizmetlere kolay erişim sağlanacaktır. Alo Kar Hattı, Alo Çevre Temizlik Hattı gibi çağrı numaraları tahsis edilmeye devam edilecektir.
Hizmet kalitesinin artırılması amacı ile fiziksel ve teknolojik alt yapı olanaklarını geliştirmek üzere; Teknolojik alt yapı olanaklarının arttırılması, yazılım programlarının güncel halde tutulması, çalışma alanlarının bakım ve onarımları, İl Genel Meclis binası yapımı ve makine parkının yenilenmesi suretiyle hizmet kalitesinin arttırılması sağlanacaktır.

YERLEŞİM BİRİMLERİNE HİZMETLER
Çevre unsurlarını içeren, kaliteli, sağlıklı, güvenli, verimli ve etkin olarak kullanılabilen gelişmiş altyapı tesisleri oluşturmak amacıyla; 30 adet köy ve 3 adet bağlı olmak üzere toplam 33 üniteye şebekeli içme suyu sağlamak, 200 ünitedeki mevut ve yeni yapılacak içme suyu tesislerinde makineli drenaj, bakım ve onarım çalışmalarını yapmak, içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonu için klor tablet ve sıvı klor alımı yapmak suretiyle içme suyu tesislerinin yenilenmesi ve geliştirilmesi sağlanacaktır.
36 köye yeni kanalizasyon tesisi yapımı, 40 ünitedeki kanalizasyon tesislerinin yenilenmesi, geliştirilmesi bakım ve onarımlarını, 40 ünitedeki mevcut kanalizasyon tesislerinde makineli bakım ve onarım çalışması yapmak suretiyle nüfusu daha fazla olan ünitelere yeni kanalizasyon tesisi kazandırılacak, mevcutların ise yenilenmesi ve geliştirilmesi sağlanacaktır.
3 köye yağmurlama ve damlama sulama tesisi, 3 köye sulama göleti, 1 köye sulama havuzu, 4 köye yeni sulama tesisi, 4 köyün sulama tesisinin yenilemesini, 1 köye yer altı sulama tesisi, mevcut toprak sulama kanallarında makineli bakım ve onarım yapmak suretiyle yeni tarımsal sulama tesisi ve mevcut tarımsal sulama tesislerinin yenilenmesi ve geliştirilmesi sağlanacaktır.
182 adet köyün köy içi yollarına ve ortak kullanım alanlarına beton parke taşı, 36,50 km 1. kat asfalt, 16,50 km 2. kat asfalt, 5.000 km yolda bakım ve onarım, 8 adet menfez, 1 adet köprü, 150 km yolun trafik işareti ve ikaz levhalarının montajını yapmak, 2.000 km yolda yama çalışması, köy yollarında kar mücadelesi ve 600 m HDPE boru alımı yapmak suretiyle yol ağında bulunan 1.ve 2. derece yolların standardı yükseltilecektir.
Yerleşim birimlerinde ortak yaşam alanları oluşturmak üzere; 5 farklı bölgede ağaçlandırma alanlarında koruma, bakım ve onarım çalışması, 10.000 adet fidan dikimi ve fidanlık alanların korunmasına yönelik malzeme alımı yapmak, 22 adet ünitede her türlü atık ve artığın (çöplerin) toplanması ve depolamasını yapmak, 540 adet çöp konteynırı, 5 adet römork alımı ve 18 adet çöp alanı oluşturulması, İlimiz merkez ve ilçe köylerindeki çocuklara fidan sevgisini kazandırmak ve fidan dikmenin önemine farkındalık oluşturmak amacıyla yılda 2 adet bilinçlendirme eğitimi düzenlemek, Çevre atıklarının oluşturduğu zararlılarla mücadele için ilaçlama yapmak suretiyle, doğal varlıkların ve çevrenin korunmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecektir.
Çevre unsurlarını içeren güvenli, sağlıklı, verimli ve etkin olarak kullanabilen yaşam alanları oluşturmak üzere; imara aykırı veya idaremizden izin alınmadan yapılan kaçak yapıların denetimlerini yapmak, beldelerden dönüşen 22 köyün 4’ünnde imar revizyonlarının yapılması, beldelerden dönüşen 22 köyün 4’ünde 5 yıllık kamulaştırma planlarını yapmak, İdare tarafından 2 adet (2 katlı 165,00 m2 - 2 katlı 335,00 m2) tip konut projesi üretmek suretiyle kırsal alanda çevre şartlarına uygun yaşam alanları oluşturulacaktır.

TOPLUMSAL HİZMETLERİN DEVAMINI SAĞLAMAK
Eğitim hizmetlerinin verimlilik ve etkinliğini artırmak üzere; 3 adet 50 derslikli yeni okul yapımı ve donatımı, 50 yeni İlköğretim dersliklerinin donatımlarının tamamlanması, 30 adet İlköğretim Okulunun donatımlarının tamamlanması ve iyileştirilmesi, 30 adet ilköğretim okulunun bakım ve onarımının yapılması, 9.872,54 m² alanın okul yapılmak üzere kamulaştırılması, 5 adet anaokulunun donatımı, 2 adet anaokulunun bakım ve onarımı, 5 okulda çevre düzenlemesi yapmak suretiyle ilköğretim hizmetleri alanındaki kalitenin arttırılması, fiziksel ve teknolojik alt yapı olanaklarının geliştirilmesi sağlanacaktır.
Eğitim ve sosyal içerikli projeleri desteklemek ve etkinlikler düzenlemek üzere; 1.000 adet basılı yayın alımı yaparak kütüphanelerin desteklenmesi, Öğrencilere ve dezavantajlı gruplara yönelik projeler gerçekleştirmek suretiyle gençleri geleceğe hazırlamak ve topluma kazandırılması sağlanacaktır.
Tarihi ve kültürel değerlerimizi korumak, yaşatmak ve tanıtılmasına katkı sağlamak üzere; yıl içerisinde kazı alanlarının çevre temizliğinin yapılması, yurtiçinde ve yurtdışındaki tanıtım fuarlarına katılım, tarihi, kültürel ve turistik bölgelerimizin tanıtımlarını yapmak üzere kitap, dergi, katalog, afiş, broşür gibi yayınların basımı ile Ortaköy İlçesi İncesu köyü kanyon etrafına yerel pazar yeri oluşturulması ve engellilere yönelik engelli rampa ve platform yapımı, Boğazkale ilçesinde bulunan Japon bahçesinin aydınlatılması ve İsmet Eker Konağı’nın restorasyon ve tadilatının yapılarak kültürel değerlerimizin yaşatılması ve ilimizin tanıtılması sağlanacaktır.
Yerleşim birimlerindeki çocuk genç ve yetişkinlerin sportif faaliyetlere olan ilgisini arttırmak, desteklemek ve etkinlikler düzenlemek üzere; ilköğretim ve orta öğretim okullarına basket potası, voleybol direği, futbol ve hentbol kale direği gibi spor malzemeleri alımı, Amatör Spor Kulüplerini desteklemek maksadıyla forma ve spor malzemeleri alımı, 7 ilçede 32 köye çocuk oyun grubu ve spor parkı yapmak suretiyle, çocuk ve yetişkinlerin spor yapmalarını teşvik etmek üzere, spor alt yapısı güçlendirilecektir.
Sağlık hizmetlerini desteklemek üzere; evde sağlık hizmeti sunulabilmesi için 1 adet araç alımı yapılmak suretiyle sağlık hizmetlerine araç desteği sağlanacaktır.
Yerleşim birimlerinde yaşayan insanların can ve mal kaybını önlemeye, güvenliğini sağlamaya yönelik faaliyetleri desteklemek üzere; arama ve kurtarma malzemesi alınması, 1 adet minibüs almak suretiyle afet ve acil durumlar için ekipman ve araç desteği sağlanacaktır.”