Çorum Şeker Fabrikası işçileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatına destek verdi.

Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman ve sendika üyeleri, Çorum Askerlik Şubesi'ni ziyaret ederek burada kitlesel basın açıklaması yaptı.

Askerlik Şubesi Başkanı Albay Çetin Öcal'ın da katıldığı basın açıklaması sırasında dev bir Türk bayrağı açan şeker işçileri, "şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, yaptığı açıklamada; Türk ordusunun soğuk kış günlerinde yağmur, çamur, kar demeden Afrin bölgesinde destan yazdığını belirterek, fedakarca görevini yerine getiren Mehmetçik'in yanında olduklarını vurguladı.

Mehmetçiğin emperyalist güçlere Afrin'de diz çöktürdüğünü, Türk ordusunun mücadelesi sayesinde emperyalist güçlerin karanlık emellerine ulaşamadığını ve hayallerinin suya düştüğünü anlatan Kahraman, bu uğurda çok sayıda şehit verdiğimizin de altını çizdi.

Her zaman Mehmetçiğin yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Kahraman, "bizler ay yıldızlı Türk bayrağımıza sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bayrağımızın gölgesinden ayrılmayacağız. Bu bayrak yere düşmeyecek, bu vatan bölünmeyecek. Dileğimiz o ki; Mehmetçik, kılına zarar gelmeden ve tırnağı kanamadan tekrar yurdumuza dönsün, askerlerimiz sağ-salim ailelerine kavuşsun. Vatan uğruna şehit olan tüm askerlerimize tekrar başsağlığı diliyoruz" dedi.

Askerlik Şubesi Başkanı Albay Çetin Öcal ise Türk ordusunun Afrin'de can siperane mücadele ettiğini anlatarak, böyle bir orduyu yenebilecek, alt edecek gücün olmadığını söyledi. Mehmetçiğin Afrin'den başarıyla ve zaferle döneceğine yürekten inandığını dile getiren Öcal, duyarlılıklarından dolayı Şeker Fabrikası işçilerine ve Çorum halkına teşekkür etti.

Basın açıklamasının ardından Türk ordusunun muzaffer olması ve şehitlerin ruhu için dua okundu.