Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk´ün vefatının 80´inci yıldönümü nedeniyle kent merkezindeki Atatürk Anıtı önünde anma töreni düzenlendi.

Çorum Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı´na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, Mustafa Kemal Atatürk´ün 80 yıl önce ebediyete intikal ettiği an olan saat 09.05´de sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra buradaki tören sona erdi.

Genciyle yaşlısıyla, aileler çocuklarıyla Atayı anmak için sabahın erken saatlerinde Atatürk anına koştu. Vatandaşlar çelenk törenin ardından anıta karanfil bıraktı.

Törene, Vali Mustafa Çiftçi, İl Garnizon Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Jandarma Komutan Vekili Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askerler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.