Çorum’da esnaf camiasının sevilen isimlerinden Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı aynı zamanda Sağmaca Alabalık ve Et Tesisleri Sahibi Recep Gür’ün Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanlığı’na adaylığını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.
1983 yılından bu yana esnaf camiasının içerisinde yer almakla birlikte ÇESOB’ta da geçmiş yıllarda yöneticilik yapan, son 4 yıldır da ÇESOB Başkan Vekilliği görevini başarıyla sürdürürken, Birlik Başkanlığı’na aday olması münasebetiyle bu görevinden ayrılmak zorunda bırakılan Recep Gür’e destek ise çığ gibi büyüyor.

ÇESOB Başkan Vekilliği görevi süresince Birlik’te yaptığı çalışmaları takdirle karşılanan Gür’e adaylığı konusunda çok sayıda esnaf odası başkanı da destek veriyor.
Merkezde faaliyet gösteren esnaf odalarında sayısal çoğunluğun desteğini arkasına alan Recep Gür’e ilçe oda başkanlarından da büyük teveccüh var. Gittiği ilçe esnaf odalarında sıcak ilgiyle karşılanan Gür’ün Birlik Başkanlığı seçimine ağırlığını koyması bekleniyor.

BİR KESİMİN ADAYI DEĞİLİZ

Kamuoyunda algı oluşturmaya çalışan bazı medya yayın organlarının Gür’ü bir kesimin adayı gibi gösterme çalışmaları da esnaf camiasında tepkiyle karşılanırken, konu hakkında görüşlerini aldığımız Recep Gür, bir kesimin değil tüm esnaf ve sanatkar camiasının adayı olduğunu belirterek, “Öncelikle ismi ‘Birlik’ olan Çorum’un en büyük sivil toplum kuruluşu ÇESOB’a bağlı tüm esnaf odalarında birlik ve beraberliği sağlamak ilk hedefim olacak. Mevcut Başkanımız Yalçın Kılıç yaklaşık 9 yıldır esnaf teşkilatını temsil etmiştir. Artık değişim zamanının geldiği aşikardır.

BU BİR HİZMET YARIŞIDIR

Çorumlu esnaf ve sanatkarlar için yapılması gereken çok şey olduğunu düşünüyoruz. Sonuçta bu bir hizmet yarışıdır. Biz bütün esnaf odası başkanlarını çok seviyoruz. Bu bir seçimdir, kazanır ya da kaybederiz; hiç sorun değil. Seçilen başkan, bizim başkanımızdır. Bizim gayemiz, esnaflar için daha güzel, daha fazla iş yapabilmektir. Ve ‘biz bunu yapabiliriz’ diyerek yola çıktık. Önemli olan esnaflar için hizmet etmek ve toplumun önemli bir yapı taşı olan esnafları ayakta tutabilmektir.

KİMSEYLE HUSUMETİMİZ YOK

Bizim kimseyle husumetimiz yoktur. Nasiptir bu işler. Allah nasip ederse bize verilir bu görev. Bu yola çıkarken iyi niyetle yola çıkıldı. ‘Niyet hayır, akıbet hayır derler’ bizlerde. İnşallah hayırlısı olur. Esnaflara hizmet etmek, büyük bir şereftir” dedi.