Çorum’da uygulama noktasında polisin ‘DUR’ ihtarına uymayan araç kontrol noktasından kaçtı.
Kaçan otomobille şehir merkezinde yaşanan nefes kesen kovalamaca sonrası şahıslar, ara sokaktaki  bir apartmana girerek kayıplara karıştı.
Çorum–Ankara Karayolunda bulunan polis kontrol noktasında araçların kontrolünü yaparken, ‘DUR’ ihtarına uymayan 06 HA 6216 plakalı araç, İnönü Caddesi istikametine kaçtı. Bunun üzerine haber verilen ekiplerde kaçan aracın peşinden gitti. İnönü Caddesi’nden hızla kaçan araç daha sonra Cengiz Topel Caddesine girdi. Polisin de peşinden ayrılmadığı araçla, ekipler arasında yoğun bir kovalamaca yaşandı.
Kovalamaca sonrasında polisten kaçamayacaklarını anlayan şahıslar, Zafer 3.Sokağa girdi. Burada da bir süre yaşanan kovalamaca sonrasında bir sokakta 24 numara C blok’ta Has-Per Apartmanı önünde duran şahıslar, araçtan inerek kendi evlerinin de bulunduğu apartmana kaçtılar.
Poliste bunun üzerine çevrede önlem aldı. Araçta inceleme yapan polislere apartmandan çıkan vatandaşlar tepki gösterdi. Apartman içine kaçan şahısları almak isteyen polise gösterilen mukavemet nedeniyle tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine  polis, kaçan şahısların aracını incelemek için çekici vasıtasıyla alarak, apartman önünden ayrıldı.
Yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.