İşadamı Naki Özkubat,15 Nisan’da yapılacak olan Çorum Ticaret Borsası seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Köylüsüyle, çiftçisiyle, esnafıyla Ticaret Borsası’nı hep birlikte daha iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını aktaran Naki Özkubat, çiftçi ve esnafın sorunlarını iyi bildiğini söyledi.

Özkubat, Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve çalışma arkadaşlarının da katılımı ile kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Lila Pastanesi'nde düzenlenen toplantıda adaylığını kamuoyuna duyuran Naki Özkubat, göreve geldikleri takdirde ilk hedeflerinden birisinin esnafın dükkan meselesini çözmek olduğunu dile getirdi.

Başkan Adayı Özkubat, “Bu konuda yapılması gereken ne varsa bu her türlü çalışmayı yapacağız. Ayrıca Türkiye’de bir marka olan Oğuzlar Cevizi’nin tanıtımının daha iyi yapılması için çaba göstereceğiz. Özellikle ilçelerimizde buğday alımlarında eski usul ölçme yapılıyordu, bu ölçmeler artık bitti. Alım-satım yapan köylülerimiz mallarının değerini satarken de alırken de belirleyemiyordu. Bu konuda köylülerimize yardımcı olmak için ilçelerimize hızlı ölçüm cihazları koyacağız” dedi.

Borsanın çalışma yapısına ilişkin de değişim yapılacağını dile getiren Özkubat, “Bizim en önemli hedeflerimizden biri de borsamızın çalışma yapısını değiştirmek. Zahire gurubundan ziyade et, süt ve yumurta grubu üyelerimizde üye sayısı giderek artmakta. Biz bu sektördeki arkadaşlarımıza hizmet verebilmek için laboratuar oluşturarak hayvan hastalıkları konusunda hızlı tahliller yaparak Ankara’ya götürülmesine gerek kalmadan Çorum’da bütün tespitler yapmak istiyoruz” diye konuştu

Borsa üyelerini özellikle teknik veri ve donanım açısından destekleyeceklerini kaydeden Özkubat; “Bunun içinde laboratuar katkılarımız en üst seviyede tutmak istiyoruz. Laboratuarlarla köylümüzün ve çiftçimizin satışlarını da hızlandırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.