Çorum’da 16 yaşındaki bir çocuk, tartıştığı iki genci yaraladı.

Olay, Ulukavak Mahallesi Akpınar Caddesi’nde bulunan Devane Parkı’nda meydana geldi. İddiaya göre 16 yaşındaki E.Ü. ile 18 yaşındaki E.E. ve B.Y. arasında sabah saatlerinde önce sözlü tartışma yaşandı. Ardından parktan ayrılan E.Ü. ve arkadaşları, evlerinde bulunan tüfeği alıp tekrar parka döndü. Yanında getirdiği tüfeği çıkartan 16 yaşındaki E.Ü., daha önceden tartıştığı E.E. ve B.Y.’ye ateş etti. Küçük yaştaki E.E. ve B.Y., tüfekten çıkan saçmalarla yaralandı. Çevredeki vatandaşlar hemen polis ve 112 acil servis ekiplerine haber verdi.

Tüfekle genci yaralayan E.Ü. ve yanındaki U.E., A.K., F.E.K., A.A., Y.T. ve E.Ş. olay yerinden hızla uzaklaştı.

Yaralanan gençlere ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Ardından tedavi edilmek üzere Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri de şüphelileri bulmak için kentte geniş çaplı arama başlattı. Kent Güvenlik Sistemiyle yerleri tespit edilen E.Ü. ve beraberindekiler, saatler sonra bulundu. Şüphelilerde yapılan aramada bir adet tüfek ele geçirildi. Yapılan aramanın ardından E.Ü. ve beraberindeki 6 kişi ateşli silahla yaralama ve öldürmeye teşebbüs suçlarından gözaltına alındı.

Olayda yaralanan E.E. ve B.Y.’nin başından ve vücudunun farklı yerlerinden yaralandığı, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.