Çorum’daki düğünde gelin ve damadın aileleri arasında çıkan takı tartışması sonrası gelin düğünü terk etti. Düğünde takılan altınlarla birlikte şehir dışına çıkmaya çalışan kız tarafı, Ankara yolunda yakalandı.

Olay kentteki Çorum-Samsun karayolu üzerindeki bir düğün salonunda meydana geldi. İddialara göre 30 yaşındaki Celal T., bir süre önce görücü usulüyle Hatay’da yaşayan Hicran T., ile tanıştı. Tanışmanın ardından evlilik kararı alan çift, Çorum’da önce nikah kıydı. Geçtiğimiz Cuma günü ise genç çift kentteki bir salonda düğün merasimi gerçekleşti. Takı töreni sırasında kız tarafının takıları almak istemesiyle düğün bir anda karıştı. Sözlü tartışma devam ederken gelini alan kız tarafı, salonu terk etti. 

Damat tarafı da polisi arayarak gelinin kaçırıldığını söyleyip yardım istedi. İhbar üzerine polis şehrin giriş ve çıkışlarını tutarak söz konusu minibüsün peşine düştü. Gelin Hicran T.’nin içinde bulunduğu minibüs Ankara yolunda durduruldu.

Hicran T., kaçırılmanın olmadığını, kendi rızasıyla minibüse bindiğini dile getirirken, damat ve ailesi de gelin için verdikleri 15 bin TL'lik başlık parası, aracıya verdikleri 10 bin TL ve düğünde takılan takıların kendilerine verilmesi halinde şikayetçi olmayacaklarını söyledi. 

Anlaşan iki aile birbirinden şikayetçi olmazken, çift de düğün günü ayrılık kararı aldı.

TOPLUM HUZURSUZ!

Öte yandan bu tür olayların sıklığı da vatandaşları tedirgin ediyor. Güneydoğu ve çevresinden getirilen kadınlar, evlenmek için kente geliyor. Ardından düğün sırasında bir gerginlik başlatan kız tarafı, takıları da alıp kayıplara karışıyor. Bu tür olayların artması da toplumda huzursuzluğa yol açıyor.

3 KİŞİ YARALANDI

Çorum-Samsun karayolu üzerinde bulunan bir düğün salonunda meydana gelen olayda 3 kişi yaralandı. Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen düğün merasiminde iddialara göre, takı töreni sırasında kız tarafının takıları almak istemesiyle düğün bir anda karıştı. Sözlü tartışmanın ardından düğünde yumruklar konuştu. Kavganın büyümesiyle birlikte salon yetkilileri polis ekiplerine haber verdi. 

Taraflar birbirine salondaki masa ve sandalyeleri fırlatırken, üç kişi de yaralandı.

Olayla ilgili polisin soruşturması sürüyor.