İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kararname uyarınca 363 mülki idare amirinin görev yerleri liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilirken, Çorum’a iki yeni vali yardımcısı atandı, bir vali yardımcısı ise başka bir ile yollandı. Ayrıca iki kaymakam kararname ile başka illere alınırken bir kaymakam da ilimize tayin oldu.

Mülki İdari Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca İçişleri Bakanlığı tarafından her yıl hazırlanarak çıkartılan rutin atama kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı.

Yapılan açıklamada müşterek kararname ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 363 mülki idare amirinin görev yerlerinin liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildiği kaydedildi. Buna göre, Bakanlık merkezinde görevli 7 mülki idare amirinin görev yerinin değiştirildiği, 9 kaymakam ve 11 vali yardımcısının bakanlık merkezinde değişik görevlere getirildiği ifade edildi. Kararname ile 59 vali yardımcısının yerinin değiştirildiği, 38 vali yardımcısının Kaymakamlığa, 1 Vali Yardımcısı’nın İl Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne getirildiği belirtilen açıklamada, 162 kaymakamın naklen yerinin değiştirildiği, 69 kaymakamın vali yardımcılığına, 1 kaymakamın İl Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne atandığı, 4 İl Hukuk İşleri Müdürü’nün de naklen yerinin değiştirildiği kaydedildi.

Kararname uyarınca Gümrükler, Jandarma, Emniyet, Kapıkule Gar Müdürlüğü, Kapıkule Tahaffuzhane ve Gümrük Veteriner Müdürlüğü, Kapıkule Mülki İdare Amirliği’nden sorumlu olan Edirne Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen ile Çorum İl Hukuk İşleri Müdürü Zülkarnin Öztürk kadrolu Çorum Vali Yardımcılığı görevlerine atandı. Çorum Vali Yardımcısı Sefa Çetin ise Konya Vali Yardımcılığı görevine getirildi. Çorum eski Vali Yardımcılarından Ahmet Hamdi Nayır ile Murat Soylu ve Osmancık eski Kaymakamı Recep Erkılıç Bakanlık Hukuk Müşavirliğine, Beyazıt Tanç Yalova Vali Yardımcılığı’na, Ahmet Soley Nevşehir Vali Yardımcılığı’na, Kamil Sarıarslan Trabzon Vali Yardımcılığı’na, Ahmet Arabacı ise Adalar Kaymakamlığına atandı.

Kararname ile Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar Sakarya Vali Yardımcılığı’na getirilirken, Oğuzlar Kaymakamı Ömer Çimşit ise Erzurum’a bağlı Olur İlçesi Kaymakamlığı’na atandı. Kararname kapsamında Balıkesir’e bağlı Dursunbey İlçesi Kaymakamı İbrahim Küçük ise Çorum’un Osmancık İlçesi Kaymakamlığı görevine getirildi.