Bugün yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Çorumlu yine tercihini AK Parti’nin Belediye başkan adayı olan Halil İbrahim Aşgın’dan yana kullandı.

Çorum’da merakla beklenen yerel seçim tamamlandı. 180.368 seçmenin bulunduğu Çorum merkezde 150.945 kişi oy kullandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, seçmenin 63 bin 553’ünü (%43,24) alarak Çorum’un yeni Belediye Başkanı AK Parti Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın oldu.

Diğer adaylar CHP Belediye Başkan adayı 54 bin 111 (%36,82), MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin 24 bin 066 (%16,38), İYİ Parti Belediye Başkan adayı Bilgi Terlemezoğlu 2 bin 804 (%1,91), SP Belediye Başkan adayı Kemal Kurt 1151 (%0,78) seçmenin oyunu aldı.

Bağımsız Aday Murat Kırçı da 227 oy alarak seçimi tamamlandı.

BTP Mehmet Ali Tanık’a 89, TKP Adayı Devrim Koçak’a 62, Vatan Partisi Adayı Ahmet Rasim Burhanoğlu’na 61 ve DSP Adayı Ahmet Hidayet Bektaş’a d7a sandıklardan 42 oy çıktı.

Kesin olmaya bu sonuçlara göre Çorumlular 5 yıllığına kenti Aşgın’a emanet etti. Aşgın’ın, mazbatasını aldıktan sonra görevi Belediye Başkanı Zeki Gül’den devralacak.

HALİL İBRAHİM AŞGIN KİMDİR?

Halil İbrahim Aşgın 1973 yılında Çorum/Merkez Boğacık Köyünde dünyaya geldi. Üniversite eğitimi dışındaki tüm hayatı Çorum/Merkez’de geçti. İlköğretimini Çorum Cumhuriyet İlkokulunda, orta-öğrenimini Çorum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde bitirdi. Halil İbrahim Aşgın yüksek lisansını Marmara Üniversitesinde yerel yönetimler alanında yaptı. Doktora eğitimini ise Hitit Üniversitesinde sosyoloji alanında tamamladı. Özel Çorum Yabancı Dil, Bilgisayar ve Mesleki Eğitim Merkezi (Language Centre) Kurucu Müdürlüğünde on yedi yıl bulunarak ticaretle uğraştı. Son dört yıldır Hitit Üniversitesinde yerel yönetimler alanında akademisyen olarak çalışmakta olup, bu görevinden Çorum Belediye Başkanı Aday Adaylığı için istifa etti. AK Parti tarafından Çorum’da belediye başkan adayı olarak gösterilmesinin yanı sıra yerel yönetimler ve siyaset üzerine akademik çalışmaları da bulunan ve aktif olarak sivil toplum faaliyetlerinde de yer alan Aşgın, evli ve dört çocuk babasıdır.