Çorum CHP'de sular bir türlü durulmuyor. Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Teşkilatı’nda istifa şoku yaşandı.

CHP'de İl başkan vekili, il başkan yardımcıları, il sekreteri ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 12 CHP'li görevinden istifa etti.

Edinilen bilgilere göre, CHP İl başkan vekili Hayati Serbes, İl Sekreteri Hasan Başpınar, yönetim kurulu üyeleri Hakan Saran, Ufuk Erden, Metin Aslıhak, Seyran Aydoğdu, Cengiz Zenger, Şükrü Deringül, İsmail Özkaraoğlu, Kazanfer Saran Serdar Gümüş ve Sefa Batak'ın partilerindeki görevlerinden istifa ettikleri öğrenildi. Partideki görevlerinden istifa eden 12 kişinin dilekçelerini 25 Ağustos 2018 Cumartesi günü itibari ile Genel Merkeze sundukları dile getiriliyor.

Mart 2018’de kabul edilen CHP tüzüğünün 24 maddesinin 5. fıkrasına göre, "İl ve ilçe yönetim kurulu üyeliklerinde boşalma olduğunda, yedekleri ile doldurulur. Bütün yedeklerin çağrılmasından sonra kurul üyelerinin sayısı, üye tamsayısının üçte ikisinin (2/3) altına inerse ya da asıl üyeliklerde aynı gün içinde yarıdan fazla boşalma olursa, başkan ve kurul, yedekleriyle birlikte düşmüş olur. Bu durumlarda Merkez Yönetim Kurulu, illerde 45, ilçelerde 30 gün içinde olağanüstü kongre yapmak üzere illerde yedi (7), ilçelerde beş (5) kişilik geçici kurul atar. Toplantı yapmama nedeniyle kurulların düşmesi durumunda da bu hüküm uygulanır" deniliyor.

Tüzüğün ilgili maddesi uyarınca önümüzdeki günlerde il yönetimini 45 günlük bir süre içinde olağanüstü kongreye götürmek için 7 kişilik bir geçici kurulun atanması bekleniyor. Parti Meclisi ve MYKK'ın Çarşamba günü toplanarak atama yapacağı öğrenildi.