Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Çorum Belediye Başkan adayını Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Dr. Halil İbrahim Aşgın olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün düzenlenen AK Parti Grup toplantısında Çorum ile birlikte 20 ilin adayını açıkladı.

Alfabetik sıraya göre illerin adaylarını açıklayan Erdoğan konuşmasında, Çorum adayının Halil İbrahim Aşgın olduğunu söyledi.

Açıklanmanın ardından AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve İl Başkanı Mehmet Karadağ’ı kürsüye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna Çorum adayı Halil İbrahim Aşgın’ı tanıttı.

Sosyal medyadan ilk paylaşımı ‘Elhamdülillah’ olan Halil İbrahim Aşgın, “Her işin başı besmeledir. Bismillah diyoruz” diyerek Çorum Belediyesi’ne talip olduğunu açıklamıştı.

DR. HALİL İBRAHİM AŞGIN KİMDİR?

1973 yılında Çorum/Merkez Boğacık Köyünde dünyaya geldi. Üniversite eğitimi dışındaki tüm hayatı Çorum/Merkez’de geçti. İlköğretimini Çorum Cumhuriyet İlkokulunda, orta-öğrenimini Çorum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Y önetimi Bölümünde bitirdikten sonra, yüksek lisansını Marmara Üniversitesinde yerel yönetimler alanında yaptı. Doktora eğitimini ise Hitit Üniversitesinde sosyoloji alanında tamamladı. Özel Çorum Yabancı Dil, Bilgisayar ve Meslekı Eğitim Merkezi (Language Centre) Kurucu Müdürlüğünde on yedi yıl bulunarak ticaretle uğraştı. Son dört yıldır Hitit Üniversitesinde yerel yönetimler alanında akademisyen olarak çalışmakta olup, bu görevinden Çorum Bele diye Başkanı Aday Adaylığı için istifa etti. Yerel yönetimler ve siyaset üzerine akademik çalışmaları da bulunan ve aktif olarak sivil toplum faaliyetlerinde de yer alan Aşgın, evli ve dört çocuk babasıdır.