Hikmet Çetin: Ülkemizin tüm sorunlarını kolayca çözmenin yolu AK Parti ile CHP ittifakından geçer Hikmet Çetin: Ülkemizin tüm sorunlarını kolayca çözmenin yolu AK Parti ile CHP ittifakından geçer

Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Dağlı, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır” dedi.
Vali Dağlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın artırılması, daha da görünür kılınması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir.  
Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Yine kendilerine sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur. 
Devletimiz de sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini,  iş gücüne katılmalarını, huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yasal düzenlemeler yapmıştır. Bu kapsamda, özel eğitime ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmaları, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödenmesi, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza aylık bağlanması, kamuda ve özel sektörde iş imkânı sağlanması gibi her türlü imkân seferber edilmiştir.
Bu özel gün dolayısıyla; Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalık ve hassasiyetimizin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, ilimizde yaşayan tüm engelli vatandaşlarıma ve ailelerine sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

Kaynak: Yayla Haber