Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, Çanakkale destanının dünya tarihinin en önemli olaylarından birisi olduğunu belirterek, “Bu zafer bağımsızlık aşkının, azmin ve kararlılığın tarifidir. En önemlisi dünyaya Türklüğün gücü, kudreti ve büyüklüğü en iyi şekilde gösterilmiştir” dedi.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kılıç, mesajında, “Vatan için her zaman canların verilebileceğinin en iyi örneği hiç kuşkusuz Çanakkale Savaşı'dır. Çanakkale Zaferi'nin 99. yılını yurdumuzun her köşesinde gururla kutlamaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve vatan aşkıyla kavrulan Mehmetçiğin cansiperane savaşarak elde ettikleri Çanakkale Zaferi, biz ve bizden sonra gelecek genç nesiller tarafından da her zaman büyük coşku ve gururla kutlanılmaya devam edilecektir. Vatan aşkının en ileri teknolojileri bile mağlup edebileceğinin gözler önüne serildiği Çanakkale Zaferi, sadece Türklerin değil, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Bağımsızlık mücadelesinin yüz binlerce şehitten daha önemli olduğunu, yurt topraklarını korumak için yapılan savaşların yanı sıra, düşmanın da bir insan olduğunun unutulmadığı, vicdanlı davranılan ender savaşlardandır. İnsana duyulan saygının, insana verilen değerin, ülke çıkarları için savaşılsa bile vicdanları sızlatacak, hunharca davranışların olmadığı Çanakkale Savaşı, kahraman Türk ordusunun her alanda yüce gönüllü oluşunu dünyaya göstermiştir” diye konuştu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yan yana yatan yüz binlerce genci kendi evlatları gibi kabul ettiğini dile getiren Yalçın Kılıç, şunları söyledi:
“Mustafa Kemal Atatürk, 'Ölen gençler bizim de evladımızdır' diyerek tüm dünyayı kucaklayabilecek kadar yüce gönüllü olduğumuzu dünyaya duyurmuştur. Çanakkale Zaferimizin yıl dönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere al bayrağımıza kanlarını, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, vatanımızın birliği ve huzuru için yaralanan kahraman gazilerimizi minnet, sonsuz saygı ve şükranla anıyor, 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünün hiçbir zaman unutulmayacağı bir gelecek temenni ediyorum.”