Çorum’da yılın ahisi Şahin Yıldırım oldu.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında her sene yılın ahisini seçen Çorum Esnaf Odaları Birliği bu yılda, 50 yıldır tornacılık mesleğini yapan Şahin Yıldırım’a ahilik cübbesini giydirdi.

Yılın ahisi Şahin Yıldırım Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene katıldı.

Tören sonunda gazetecilere açıklama yapan ÇESOB Başkanı Recep Gür, yılın ahisi olarak seçtikleri Şahin Yıldırım’ın örnek bir esnaf olduğunu söyledi. Uzun yıllardır mesleğini sürdüren Yıldırım’ın, hala sabah 7’de işyerinin açıp akşam kapanana kadar işinin başında olduğunu ifade eden Gür, gelecek kuşaklara örnek olduğunu ifade etti. Günümüzde artık sanatkarların azaldığını ve bir çok mesleğin usta yetiştirmekte zorlandığını belirten Gür, meslek liselerine ilginin artırılması için eğitim sisteminde düzenlemeler yapılması gerektiğini savundu. Gür, “Eğitim müfredatında değişiklik yapılarak meslek liselerine ilginin artırılması gerekiyor. Aksi halde üniversite mezunu işsizlik artacak, aynı zamanda meslek elemanı bulunamayacak” dedi.

Yılın ahisi Şahin Yıldırım’da, artık mesleği sürdürecek çırak ve kalfa bulmadıklarını belirterek, mesleği gelecek kuşaklara aktaramadıklarını söyledi.