Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü ile Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) işbirliği ile Girişimcilik Kursu düzenleniyor.

Çorum’da istihdamın korunması, artırılması ve işsizliğin azaltılması, girişimciliğin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, ekonomide yeni işlerin yaratılması ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve bunların geliştirilmesi amacıyla 12 grup halinde 300 katılımcı ile düzenlenecek olan Girişimcilik Kursu’nun ilki başladı.

ÇESOB Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim programı hakkında bilgi veren İŞ-KUR İl Müdürü Ali Şahan, “Bugün itibariyle İl Müdürlüğümüzün ve Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliğinin girişimleri sonucunda Girişimcilik Kursumuzu açmış bulunuyoruz. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğümüz program kapsamında 55 bin TL ödenek desteği sundu. Kursumuza çok yoğun bir başvuru oldu. Başvurular uzmanlar tarafından değerlendirildi ve kursiyer adayları mülakat sonucunda kursa katılmaya hak kazandılar. Toplam 32 saat ve 4 gün sürecek olan kursumuzun sonunda kursiyerlere 20 TL cep harçlığı verilecektir. Eğitmenliğini Eşref Burçin Özsaçmacı yapacak. Umarım kursu verimli bir şekilde tamamlayan girişimci adaylarımız, esnaflık ve ticaret yaşamlarında da başarılı olurlar” dedi.

Kursiyerler, katıldıkları eğitim sonunda, katılım belgesi alacaklar ve iş kurma planı hazırlayıp resmi işyeri açma şartlarını yerine getirdikten sonra kredi için KOSGEB’e başvuru yapabilecekler.

Başvurular devam etmekte olup, www.kosgeb.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile yapılacak. E-Devlet üzerinden başvuru yapmayanlar kesinlikle eğitime dâhil edilmeyecek. Eğitime katılmak isteyenlerin başvurularını yapıp, Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne de şahsen başvurmaları gerekiyor.