Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ile birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaret ettiler.

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yüksek teknoloji ve büyük yatırımcının yer alacağı 400 hektar arazi üzerine 2. Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den talepte bulundu.

Uslu, “Mevcut Organize Sanayi Bölgemizde gıda sektörü başta olmak üzere birçok sektörde yatırımlar var. Sadece Çorum’dan değil il dışından da birçok yatırımın geldiğini gördük. Bu yeni açılımla bundan sonraki planlama içerisinde daha alnımız açık ve dik olarak yüksek teknolojiye sahip büyük yatırımcıları OSB’ye davet edeceğiz. 2. Organize sanayi bölgemizin kurulmasına destek veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan ziyarette Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ile birlikte genel bir değerlendirmelerde bulundular.

Uslu, 2012 yılında da Çorum Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden talep ettiği Keçikalesi tepesi mevkiinde mülkiyeti hazineye ait 215 hektarlık alanın bedelsiz devredilmesini ve ardında da ilave alanın alt yapı inşaatları için (yol, içme suyu, yağmursuyu, kanalizasyon, elektrik) talep edilen 23 Milyon TL ödeneğinin de gelmesini sağlamıştı.