İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Çorum İl Özel İdaresi işbirliğiyle “Toplum Yararına Çalışma Programı” uygulanacak. Ağaçlandırma işi yaptırılacak katılımcılara program süresince asgari ücret ödenecek ve SGK primleri yatırılacak.
İŞKUR İl Müdürü Zafer Eyvaz’ın verdiği bilgiye göre, İşsizliğin uzun süreli karşılanmasına yönelik devam eden UMEM Projesi ve diğer işgücü yetiştirme programlarının yanı sıra, uygulanacak olan bu Çalışma Programı ile işsizliğin kısa süreli azaltılması ve aynı zamanda insanlık için vazgeçilmez bir unsur olan ormanların artırılması hedefleniyor.
Program, 01 Ağustos 2011 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2011 tarihinde sona erecek. 5 ay sürecek program kapsamında 40 (kırk) kişi çalıştırılacak. Çalışanların sigorta primleri ve ücretleri İŞKUR tarafından finanse edilecek.
Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyenlerin 22 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar kimlikleri ile birlikte İŞKUR İl Müdürlüğü Kurs Servisine başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuracak kişilerin ikametgahları ve sigortalılık durumları başvuru esnasında sistem üzerinden kontrol edilecek.
Kontenjandan fazla başvuru olması halinde katılımcılar, noter tarafından 27 Temmuz’da saat 14:30’da İŞKUR’da yapılacak kura ile belirlenecek. Kura çekilişi halka açık yapılacak ve isteyenler gelip çekilişi izleyebileccek.
Ayrıca, son 24 ay içerisinde Toplum Yararına Çalışma Programlarından toplam 6 aydan az faydalanmış olanlar, (tekrar başvuru yapıp kurada çıktıkları takdirde) toplam 6 aya tamamlanacak şekilde bu programdan faydalanabilecekler.

Programa başvuru şartları ise şöyle:
İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 66 yaşından gün almamış olmak,
Öğrenci olmamak, (Açık öğretimde okuyanlar başvuru yapabilirler)
Başvuru tarihi itibarıyla son 24 ay içerisinde İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programlarından toplam 6 aydan az faydalanmış olmak yada hiç faydalanmamış olmak,
Başvuru tarihi itibarıyla İŞKUR’un Kurs, Staj (İşbaşı Eğitimi) ve Girişimcilik eğitimlerinden son 6 ay içerisinde faydalanmamış olmak.
Kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. geliri (emekli, dul, yetim ve özürlü maaşı gibi) bulunmamak.
Başvuru tarihi itibarıyla emekli veya aktif sigortalı olmamak.
Çorum / Merkez’de ikamet ediyor olmak.