Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Can Doğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı açıklamada, “15 Temmuz darbe girişimini bugün bir kez daha kınıyor ve benzeri girişimlerin bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz” dedi.

15 Temmuz hain ve elim olayının, Türk halkının tüm kesimlerinin, tüm siyasi liderlerin, iş dünyasının ve sivil toplum örgütlerinin birlik ve beraberlik içinde harekete geçmesiyle, başarısızlıkla sonuçlandığını ifade eden Doğan, “Böylece Türkiye, demokratik anayasal düzene ve hukuk devletine olan bağlılığını ortaya koymuştur” şeklinde ifade etti.

Doğan, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Demokrasimizin ve ekonomimizin gelişmesinin ancak çok partili demokrasi, hukukun üstünlüğü ve rekabetçi bir serbest piyasa ekonomisi ile mümkün olduğunun bilinciyle, hukuk devletini ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik her türlü müdahalenin karşısındayız. Türkiye’nin istikrarına, ekonomisine ve hukuk devletine büyük zarar vereceğine inandığımız 15 Temmuz darbe girişimini bugün bir kez daha kınıyor ve benzeri girişimlerin bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz.

15 Temmuzda bütün dünya gördü ki, Türk milleti asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile hainlere teslim etmez. Ve yine gördüler ki, demokrasiye göz diken kanlı ellerin asla hâkimiyetine girmez bu millet. Aramızda ayrılıklar yaratmak isteyen tüm güçler gördüler ki, Türk milleti gerçekten büyük ve asil bir millettir.

Bu vesileyle ülkemizdeki demokratik anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit ve gazi olan vatandaşlarımızı ve güvenlik güçlerimizi, bir kez daha şükranla anıyoruz. Şehitlerimize rahmet, ailelerine de sabır ve kuvvet diliyoruz.”