Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, kredi kartı ve kredi borcunu ödemekte güçlük çeken esnaf ve sanatkarlara mevcut borçlarını daha kolay ödeyebilmeleri için Ziraat Bankası’nın ardından Vakıfbank ve Halkbank’ın da yeni bir imkan sağladığını bildirdi.

Vakıfbank ve Halkbank’ın takipteki müşterilerinden anapara borcunu bir defada ya da 1 yıl içinde ödeyenlerden faiz almayacaklarını vurgulayan Gür, bu kolaylığı sağlamalarından dolayı banka yetkililerine teşekkür etti.

Gür, borçlu esnaf ve sanatkarların Ziraat Bankası’ndan alacakları ‘Birleştiren İhtiyaç Kredisi’ ile de tüm bankalara olan kredi kartı borçlarını kapatılabileceklerini ifade ederek, bu sayede Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan esnaf ve sanatkarların kredi kartı borçlarını tek bir çatı altında toplayabileceğini kaydetti.

Gür, esnaf ve sanatkarların bankalara olan borçlarını 24 aya kadar yüzde 1.10, 60 aya kadar yüzde 1.20 faiz oranlarıyla 31 Aralık 2018’e kadar olan kredi kartı ve nakit avans borçlarını yapılandırabileceğini belirtti.

Zor günlerden geçen esnaf ve sanatkarlara böyle bir kolaylık sunan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan sonra diğer tüm bankaların da borçlu esnaf ve sanatkarlara aynı şartlarda kolaylık sağlamasını ve elini taşın altına koymalarını beklediklerini sözlerine ekledi.