Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Zirvesi’ne Çorum ev sahipliği yaptı. Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (TUKDER) Yönetim Kurulu Toplantısı, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’ın teşrifleriyle başlayan zirvede, 2017 yılının değerlendirmesinin yanı sıra 2018 yılı beklentileri dile getirildi.

TUKDER’in olağan toplantılarına mümkün olduğu kadar iştirak eden AK Parti Çorum Milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan, gün boyu devam eden toplantıya değişik zamanlarda eşlik ettiler.

Sektörün bölgesel ve özel sorunlarının çözüme kavuşturulması adına istişarelerde bulunulduğu toplantıda konuşan TUKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Başoğlu, Çorum Valiliği’nin üzerinde çalıştığı yatay büyüme konut projesinin sağlıklı ve ekonomik olmasından dolayı tüm Türkiye’ye örnek olacak proje olduğunu belirterek, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’a teşekkür etti.

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı, Çorum Toprak Sanayicileri Kooperatifi Başkanı ve TUKDER Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Başaranhıncal da, Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Zirvesi’nin, ilimizde gerçekleşmesinden ve sektörün temsilcilerini ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çorum Valiliği tarafından hazırlanan yatay büyüme konut projesinin, zirveye katılan ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen işletme sahipleri tarafından benimsenmesinin önemli olduğunu ve böyle bir projenin ilimizde hayata geçirilecek olmasından dolayı gurur duyduğunu, bu gururu yaşattığı için de Vali Necmeddin Kılıç’a saygılarını sunarak 2018 yılının iş dünyası için bereketli geçmesi temennisinde bulundu.