Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında, Oda bünyesinde  hizmet veren Avrupa İşletmeler Ağı Bilgi Noktası tarafından Kurumsal Check-Up ve Kurumsallaşma İle Firmaların  Rekabet Gücünün Artırılması Eğitimi programı düzenlenecek.
28-29 Aralık 2012 tarihlerinde Oda meclis toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan eğitim, saat 10.00’da başlayacak. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası üyesi işletmelere yönelik  düzenlenecek olan Kurumsal Check Up ve Kurumsallaşma İle Firmaların  Rekabet Gücünün Artırılması Eğitimi, Gaziantep GABİGEM Yönetim Danışmanı Tamer Ağar tarafından verilecek.
İki gün sürecek olan eğitimde; şirketlerin sağlık kontrollerinin nasıl yapılacağı, stratejilerin nasıl oluşturacağı, kurumsallaşmak zorunda kalmadan kurumsallaşmanın nasıl olacağı konularında bilgiler verilecek. 
Firmaların yönetimi ve uygulamalarla ilgili sıkıntıları, aile şirketlerinin kurumsallaşma süreciyle varlığını sürdürmeleri, sürdürülebilir büyüme, firmaların; yeni dünya düzenine ve Türkiye'nin makro ekonomik koşullarına nasıl ayak uyduracakları gibi konularda yaşanan sorunlara çözüm sunmayı amaçlayan eğitimde ayrıca İşletmelerin  Check-up’ının (analizlerinin) nasıl yapılması gerektiği, şirket hastalıklarının önceden tespiti ve hastalanan şirketlerinin nasıl tedavi edileceği, firmaların stratejik planlarını nasıl yapabilecekleri ve stratejilerini nasıl belirlemeleri gerektiği ile ilgili konulara değinilecek.
Eğitime katılmak isteyen firmalarımızın temsilcileri, 27 Aralık 2012 Perşembe günü saat 16.00’ya kadar 0364 223 08 43 numaralı telefon ile Avrupa İşletmeler Ağı Uzmanı Filiz Sezin Yılmaz’a kayıt yaptırabilecekler.