Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın fahri ortağı olduğu, Cumhuriyet Lisesi’nin Avrupa Birliği Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında hazırladığı ‘Let's Actıve To Create!’ adlı proje, Türkiye genelinde hazırlanan 1815 projeden kabul edilen 158 proje arasına girdi.
Projenin kabul edilmesinin ardından Proje Sahibi Cumhuriyet Lisesi Müdürü Vural Sucu ve Proje Koordinatörü Fizik Öğretmeni Erol Çevikgedey, projenin fahri ortağı olan TSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret ederek projenin aşamaları hakkında bilgiler verdi.
Proje Koordinatörü Erol Çevikgedey, Türkiye’de Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Geçlik Programları Başkanlığı tarafından yürütülen proje ile en az 3 ülkenin bir araya gelerek küresel ekonomik krizden nasıl çıkılabileceğinin araştırılmasının amaçlandığını bildirdi.
Söz konusu projede kendilerine İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Polonyo’dan okulların ortaklık yapacağını belirten Çevikgedey, “Proje ile öğrencilerin, ekonomik krizden çıkmak için iş birliği yapmaları amaçlanmaktadır. Projenin uygulandığı ülkelerde okullara, kendi ticaret ve sanayi odaları destek vermektedir” dedi.
Proje kapsamında kurdukları şirkete İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya’dan ortaklar bulduklarını belirten Çevikgedey, şirket ortağı öğrencilerin 2013 yılı Mart ayında Çorum’a gelerek yaklaşık 10 gün sürecek bir gezi düzenleyeceklerini ve Çorum’daki şirketleri tanıyıp, şirket yapıları hakkında bilgi sahibi olacaklarını aktardı.
TSO Başkanı Başaranhıncal, Çorum’da kendi ürettikleri projelerin yanı sıra, daha önce 17 AB projesine ortaklık yapan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Çorum’un küresel düzeyde tanınması ve iş yapması için bu tür projelere destek vermeye devam edeceğini açıkladı.
Bugüne kadar Odanın başvuru sahibi olduğu 3 projenin onaylandığını, toplamda 300 bin Euro’luk hibe almaya hak kazandığını belirten Başaranhıncal, “Bir projemiz de OKA için hazırlanmış ve 22 bin Euro’luk hibe almaya hak kazanmıştır. Yine ilimizde çeşitli kurumlar tarafından hazırlanan 17 projeye ortak olunmuştur. 17 Projenin toplam bütçesi ise 3 milyon 850 Bin Euro’dur” dedi.