Bakanlar Kurulunca kabul edilen ‘Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ (Teknokent) projesinin resmi protokolü imzalandı. 
Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Hacettepe Üniversitesi'nin teknik, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)’nın ise mali destek sağladığı Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi Protokolü bugün Hitit Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen törenle imzalandı.
Törene Vali Sabri Başköy, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Genel Sekreteri Ömer Arslan, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile birlikte proje ortağı kurumların temsilcileri katıldı.
Protokol imza töreninde konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Teknokentlerin, teknolojik gelişmelerin ve Ar-Ge çalışmalarının yoğun olarak yapıldığı yerler olduğunu ifade ederek, Çorum Teknokent Projesinin Çorum’da üniversite-sanayi işbirliğinin en önemli halkalarından birisini oluşturduğunu bildirdi.
Teknokentlerin özellikle patente ve buluşa dayalı çalışmaların yapıldığı çok önemli yerler olduğunu vurgulayan Rektör Alkan, “Hitit Üniversitesinin Çorum’da her alanda yer alacağını her fırsatta dile getiriyorduk. Teknokent Projesi, bunlardan belki de en önemlisi. Teknokentler sürdürülebilir kalkınmayı sağlayan bilim yuvalarıdır” şeklinde konuştu.
5 bine yakın işletmenin bulunduğu Çorum’un bir sanayi şehri olduğunu ve Teknokent Projesinin de Çorum’da çok önemli bir boşluğu dolduracağını özellikle vurgulayan Rektör Alkan, Çorum’da artık katma değeri ve satış gücü yüksek ürünler üretilmesi gerektiğini, Teknokent Projesinin de bu anlamda Çorum’da atılan çok önemli bir adım olduğunu kaydetti.
Rektör Alkan, 6 milyon TL proje maliyeti bulunan Teknokent Projesinin 4.5 milyon TL’sinin OKA tarafından hibe olarak karşılanacağını ve Teknokent inşaatına ise önümüzdeki yıl içerisinde başlanarak kısa sürede tamamlanacağını dile getirerek, “Teknokent projesinde binadan çok, binanın içini çok iyi doldurmamız gerek. Bu anlamda Çorumlu firmaların Teknokent’e sahip çıkması önemli” şeklinde konuştu.
Vali Sabri Başköy ise protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Teknokentin, üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması bakımından son derece önemli bir hizmet olacağını söyledi.
Projenin hayata geçirilmesi için Teknokent AŞ isimli bir şirket kurulacağını ve yapılacak çalışmaların bu şirket tarafından yönetileceğini dile getiren Vali Başköy, Teknokent binasının ise iki yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını kaydetti.
Artık dünyada yükte hafif, pahada ağır olan teknolojilerin kullanıldığını özellikle ifade eden Vali Başköy, “Bizim de buna ayak uydurmamız lazım. Teknokent de işte buna fırsat verecek. Teorik ilimle sanayicilerimizin talepleri bir arada buluşacak. Projemizin, hem sanayimize hem Çorum'umuza hem de üniversitemize güzel dönüşleri olacak” şeklinde konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından Vali Başköy, Rektör Alkan, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Karadayı arasında protokol imzalandı.