ÇESOB ile Şekerbank arasında 'Kapımız Esnafa Açık' protokolü imzalandı.
İmza töreninde konuşan Şekerbank Karadeniz Bölge Müdürü Süleyman Kutlu, esnafın mahalle kültürü ve toplumsal değerlerin devamlılığındaki rolüne vurgu yaparak, 450 bine yakın esnafı kucaklayan Şekerbank'ın 2013 yılında başlattığı 'Kapımız Esnafa Açık' platformu kapsamında her ayın 15'ini 'Esnaf Günü' ilan ettiklerini söyledi. Kutlu, "Esnafımızın kapısı hep açık kalsın diye tüm kamuoyuna bir çağrıda bulunuyoruz. Her ayın 15'inde mahallenizin esnafından alışveriş yapın diyoruz" dedi.
Şekerbank ile ÇESOB arasında düzenlenen törenle 'Kapımız Esnafa Açık' protokolü imzalandı. Çorum Şubesi'ni kapsayacak protokol, Şekerbank Karadeniz Bölge Müdürü Süleyman Kutlu ile ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç arasında imzalanırken 'Kapımız Esnafa Açık' platformu ile tüketiciler her ayın 15'inde esnaftan alışveriş yapmaya yönlendirilecekler. Böylece esnafın iş hacminin artması, kapılarının hep açık kalması, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, yapılan protokolün esnaf açısından önemli olduğunu ifade ederek, esnafın yüzünü güldürecek olan bu protokole katkı ve desteklerinden dolayı banka yetkililerine teşekkür etti.
Şekerbank, 'Kapımız Esnafa Açık' platformu ile dev markaları da bir araya getiriyor. Özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşları ile tüketicileri esnafla buluşturan ve esnafa fayda sağlayacak birçok proje ve işbirliğini içeren 'Açık' platformu kapsamına önemli markalar her ayın 15'i Esnaf Günü'ne özel hem esnafa hem de tüketiciye özel kampanyalar düzenleyecek.
Ayrıca Şekerbank ile ÇESOB arasında 'Üreten Kart' protokolü de imzalanırken, 'Üreten Kart' sahibi odalara kayıtlı üyelerin odaya 2015 yılında ödeyecekleri yıllık üyelik aidatlarının yarısını da Şekerbank karşılayacak.