Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2015 yılı I. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre %4,8 arttı. Endeks, sanayi sektöründe %3,9, inşaat sektöründe %1,9 ve hizmet sektöründe %5,6 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Samsun Bölge Müdürü Harun Çiçek'in verdiği bilgiye göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış %19,5 ile J (Bilgi ve iletişim) sektöründe gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi 2015 yılı I. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre %4,4 arttı. Endeks değerlerindeki artış oranları; sanayi sektöründe %4,7 ve inşaat sektöründe %2 ve hizmet sektöründe %4,4 olarak gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksinde en yüksek artış %12,9 ile J (Bilgi ve iletişim) sektöründe gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2015 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %5,3 arttı. Endeks değerlerindeki artış oranları; sanayi sektöründe %2,6, inşaat sektöründe %1, hizmet sektöründe ise %7,6 olarak gerçekleşti.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde 2015 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre en yüksek artış %67,4 ile J (Bilgi ve iletişim) sektöründe gerçekleşti.