Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, orman köylülerine örnek oluşturması ve ürün çeşitliliğini arttırmak için ihtiyaç duyulan ve uygun görülen her alanda ORKÖY kredisi kullandırmaya devam ediyor.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nde 2015 yılı içerisinde ilk defa uygulaması gerçekleştirilen bağcılık kredisinden, Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü'nün Ballıbağ, Bağpınar ve Çamdibi Köylerinde ikamet eden 58 orman köylüsü yararlandırıldı.
Üretici başına ortalama 5 dekarlık alanda uygulama gerçekleştirilerek kişi başına ortalama 13.000.-TL kredi kullandırıldı. Proje kapsamında % 20’si hibe olmak üzere toplam 722.547.-TL harcama yapıldı.

Üzüm türlerinin seçiminde yöre köylülerinin istekleri ve projenin uygulandığı toprak yapısı dikkate alınarak, pazarlama sorunu olmayan Narence % 80, Redglop % 10, Alphonson % 10 nispetinde tercih edilerek, bu türlerin aşılanacağı anaçları Tokat Merkeze aittir.

Orman köylülerinden seracılık yapmak isteyenlere ise örnek olması için Amasya merkez ilçede 1 aileye 1.000 m² plastik sera kurulması için 20.000 TL kredi sağlanarak destek ve teşviklere devam ediliyor.