Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Kalkınma Kurulu’nun 2012 yılı 4. toplantısı Amasya’da yapıldı.
Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Hitit Üniversitesi Rektörü ve OKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen, kalkınma kurulu üyeleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasında Amasya Üniversitesi hakkında katılımcılara bilgiler veren Amasya Üniversitesi Rektörü Orbay, amaçlarının sanayi, üniversite işbirliğiyle bölgenin kalkınmasına yönelik eylemleri hayata geçirmek olduğunu söyledi.
Kalkınma Kurulu Başkanı Alkan da, 2014-2018 yılları arasını kapsayacak 10. kalkınma planı hazırlığı aşamasında yapılan ankette Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat’ın içinde yer aldığı TR83 bölgesinde tarım, sosyal politika, kadın, gençlik, yaşlılar, dezavantajlı gruplar, yoksulluk, altyapı, sanayi politikaları ve girişimcilik, turizm ve kırsal kalkınmanın tematik alanlar olarak belirlendiğini kaydetti.
Toplantıda kurulun gündemindeki maddeler hakkında görüşler bildirildi.