Özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için, okullarda eğitimi verilen meslek alanlarında öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve zihinsel becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi ve beceri ve yabancı dil yeterliliklerinin artırılması amacıyla Çorum’da Mesleki Eğitim İş Birliği Protokol Yürütme Kurulu oluşturuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın da Mesleki Eğitim İş Birliği Protokol Yürütme Kurulu oluşturuldu.

Kurulda Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Çorum TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Altıkardeş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Çaylak ile Proje okulu olarak seçilen Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Ayaz yer aldı.

Mesleki Eğitim İş Birliği Protokol Yürütme Kurulu ilk toplantısını Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptı.

Protokol kapsamında, Çorum Merkez Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulu olarak belirlendi.

Çorum TSO Yönetim Kurulu ve Protokol Yürütme Kurul Başkanı Çetin Başaranhıncal, yaptığı açıklamada, 81 il de uygulanacak proje ile, özel sektörün önemli bir rol üstlendiğini, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik yapılacak olan mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerinde özel sektörün taleplerinin yerindelik ilkesi ile çözüme kavuşturulacağını, bu model ile mezun olacak çocukların istihdam sorunu yaşamayacaklarını ifade etti.