Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Çorum Ticaret Borsası’nın, Organize Sanayi Bölgesi’ne bir meslek lisesi yapılması talebini olumlu karşıladı.
Bu kapsamda TOBB İmar ve Emlak Müdürü Yahya Kemal Genç Çorum’a gelerek, Organize Sanayi Bölgesi’nde okul yapımı için uygun arsaları inceledi. 
İmar ve Emlak Müdürü Yahya Kemal Genç’in TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney, OSB Müdürü Yaşar Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erhan Özsaray ile birlikte OSB’de incelemelerde bulunması ile meslek lisesi yatırımının ilk adımları atıldı. 
İnceleme gezisinin ardından OSB Müdürlüğü’nde bir toplantı gerçekleştirilerek, meslek lisesi yatırımının detayları hakkında görüşüldü.
Toplantıda ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki meslek lisesine duyduğu ihtiyaç ile ilgili rapor ve OSB’nin vaziyet planı Yahya Kemal Genç’e sunuldu. 
Çorum Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılması planlanan meslek lisesi ile ilgili önümüzdeki günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile protokol imzalanacak.