İş-Kur Müdürü Zafer Eyvaz UMEM kapsamında açılacak 25 kişilik işgücü yetiştirme kursunun 14 başlayarak 24 Ocak’ta sona ereceğini, başvuruların yarın mesai saatleri içinde ya kuruma veya www.umem.org.tr ile www.becerion.org.tr internet adresleri üzerinden yapılacağını, kurs mülakatının ise yarın saat 10.00’da kurumda gerçekleştirileceğini bildirdi.
Organize Sanayi’de bulunan Mac Tekstil’de yapılacak eğitimlere katılacaklara günlük 15 TL ücret ödeneceğini, kursiyerlerin genel sağlık sigortasının karşılanacağını, kursa devam zorunluluğu olduğunu ve kurs sonunda kursiyerlerin en az yarısının firmada istihdam edileceğini de bildiren Eyvaz kursa kuruma kayıtlı, 16-45 yaş arasında en az ilkokul mezunu, açıköğretim hariç öğrenci, aktif sigortalı veya emekli olmamak gerektiğini sözlerine ekledi.
Öte yandan İş-Kur ile Sungurlu’da bulunan Bosca Tekstil işbirliğinde açılacak 25 kişilik Makineci (Dikiş) kursu için de başvuruların bugün biteceği ve saat 10.00’da firmada mülakat yapılacağı bildirildi. Kurs sonunda başarılı olanların yüzde 90’ının ise en az 3 ay firmada istihdam edileceği vurgulandı.