Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda meslek mensuplarına yönelik "Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Yol Haritası’’ konulu eğitim programı düzenlendi.

SMMMO Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programına TÜRMOB Eğitmeni Güler Güney konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Doğan, "TÜRMOB'un bu yaptığı eğitimleri çok başarılı ve yararlı buluyorum. Türkiye’nin bütün odalarına aynı vergi konularının, özellikli muhasebe konularının aynı düzeyde ve aynı şekilde anlatılması eğitim konusundaki başıboşluğu ortadan kaldırdı ve bizleri bilinçlendirdi. Bu projeyi hayata geçiren ve bu imkanı bizlere sunan Sayın Genel Başkanımız ve Genel Sekreterimize bu vesile ile teşekkür ediyorum" dedi.

Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçen hafta 39. Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı Kocaeli Mali Müşavirler Odası’nın ev sahipliğinde, Genel Başkanımız Masis Yontan, Karadeniz Odası Platform Başkanı Yücel Akdemir ve 23 odanın katılımıyla gerçekleştirildi. Karadeniz Odalarının birlikteliği mesleki sorunlara karşı birlikte çözüm üretilmesi anlamında bu oluşumu çok önemsiyorum. Hafta sonu yapılan toplantıda meslekte yaşanan gelişmeleri oda başkanları olarak birlikte değerlendirdik. Maliye Bakanımızın hazırlamış olduğu Vergi Usul Kanunu ile ilgili tebliğ taslakları konusunda özellikle 01.01.2019 tarihinden itibaren 2017 yılı ve müteakip yıllar satışları beş milyonu aşan mükelleflerin e-defter e-fatura mükellefleri olması ile ilgili tebliğ çalışması pek çok mükellefi elektronik ortama taşıyacak. Bizler mesleğimize katkı sunmak sorunlarımızı tartışmak ve çözüm önerileri konusunda TÜRMOB’a öneriler hazırlamak için bir aradayız.

Eğitim seminerimizin dökümanları odamız web sayfasında yayınlanacaktır. Arzu eden üyelerimiz daha sonra da bu dökümanlardan yararlanabilecektir. Düzenlediğimiz eğitimlere katılmak hepimize değer katacaktır."