Hitit Üniversitesi'nde “Küresel Para Piyasalarında Yeni Enstrümanlar” konulu konferans düzenlendi.

Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu’nun konuşmacı olarak katılımıyla düzenlenen “Küresel Para Piyasalarında Yeni Enstrümanlar” konulu konferans, Erol Olçok Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu’nun özgeçmişinin okunmasıyla devam etti.

Yoğun bir katılım gözlendiği “Küresel Para Piyasalarında Yeni Enstrümanlar” konulu konferansta Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, küresel para savaşları, yeni dünya düzeni ve küresel hegemonya ile piyonları konularına değinerek dünyanın dolu dizgin bir para felaketine doğru sürüklendiğini vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, tarihten ders çıkarılmasının önemi üzerinde durarak “Siyasetin ve ekonominin toplumsal olayların laboratuarı tarihtir. Hiçbirimiz tarih şuursuzluğuna düşmek durumunda olmayacağız. En büyük şuursuzluk, tarih şuursuzluğudur. En tehlikelisi olan da budur” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, “Tarihe baktığımızda cephede Türk Milletini yenemeyen Batı, para oyunlarıyla Osmanlı Türkiye’sini yenmiştir. Batı’nın kurmak istediği yeni bir dünya düzeni var. Yeni dünya düzeni projesinde, Batı yeni dünya düzenini kurarken Yahudi-Hristiyan değerlerine neşet etmiştir. Batı’yı ve projelerini anlayabilmek için geldiği nokta, paranın tarihini ve sürecini, Ezoterizmi ve Yahudi-Hıristiyan temellerini bilmek zorundayız” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, “Batı ve güç simsarları, dünyanın haritasını yeniden çizmek istiyorlar. Bu yeni haritaya İslam dünyasından başlamak istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ne her yönden asimetrik saldırılarda bulunuyorlar. Bu durum giderek artacaktır” diye konuştu.

Küresel ekonomiyi yönlendiren odaklar tarafından Türkiye üzerinde de birçok oyun oynandığına dikkat çeken Kurtoğlu, “Önümüzdeki 30 yıl çok zor geçecek. Çünkü Batı’nın Müslüman Türkiye Devleti’ne olan ezelî düşmanlığı artarak devam ediyor. Dolayısıyla küresel oyun kurucuların Türkiye üzerindeki para oyunlarına 2019 seçimleri öncesinde hız vereceklerini öngörüyorum” ifadesini kullandı.

Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, “Bu ülkenin bir meselesi yoktur. Bizi bölmek ve parçalamak istiyorlar. Bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Bizi ayrıştırmak isteyen Batı’ya, Türk Milleti’nin cevabı birbirine kenetlenmek olmalıdır” dedi.

“Savaşın kaybedeni, her zaman vatan ve kadındır” vurgusu üzerinde duran Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, "savaşı hiç kimse istemez. Ancak vatan söz konusuysa savaş mecburidir. Afrin’de şu anda uluslararası bir tahkimat var. Her kim Müslüman Türk’e kefen biçtiyse, o kefene düşmanın kendisi girmiştir” diye konuştu.

Dünyanın şu anda yapmak istediğinin kaos ortamı yaratmak ve böylece paraya ulaşmak amacında olduğunun altını çizerek tapınak şövalyelerinden bu yana para, din ve siyasetin bu adamların kontrolü altında olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, bu bağlamda şunları kaydetti: “Ne olursanız olun neyi savunursanız savunun ancak kimliğinizi asla kaybetmeyin. Biz bir çınarın dalları ve gövdesiyiz.”

Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, “Askeri, sivili, muhalefeti ve hükümetiyle bize tehlike Batı’dan geliyor. Para piyasalarıyla sermaye piyasaları nükleer/zincirleme reaksiyon ile çalışır. Dünya dolu dizgin para oyunlarına doğru gidiyor” diye konuştu.

Küresel para piyasalarına digital para denilen yeni bir enstrüman olan “Bitcoin”in sürüldüğünü, aslında yeni değil, Bitcoin’in temellerinin 1969’da atılan bir projeye ait olduğunu açıklayarak küresel güçlerin iş birliklerine ve çatışmalarına da değinen Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, “Parayı kim kontrol ediyorsa, dini de o kontrol ediyordur. Para ve dini kontrol eden, siyaseti de kontrol ediyordur” yorumunda bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, çok uluslu şirketlerin değil, ulus üstü şirketlerin varlığına işaret ederek sanal paraların birçok devlet tarafından kullanıma gireceğini ve girdiğini söyleyerek bu amaçla insanın hürriyetinin elinden alınacağını ve kontrol altına alınacağını sözlerine ekledi.

Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu şunları kaydetti:

“Batı Leviathan’dır. Bizi yemek istiyorlar. Batı’nın hesaplaşmak istediği Müslümanlardır, Türklerdir. Bu yüzden milli güvenliğimizi tehdit ediyorlar. Bugün tartışmanın zamanı değil. Bu ülkede al bayrağın dalgalanması şart. Vatan bizimse gerisi teferruattır. Bu vatanı kimseye teslim etmeyeceğiz. Vatan ve kadın bizim her şeyimizdir. Bizler bugün de Afrin’de vatanımızın bekâsı için oradayız."

"Ben şuna inanıyorum, mensubu olduğumuz dinin ilk ayeti oku’dur” diyen Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu, Kur’an-ı Kerim’de pek çok kez akledin ve düşünün ifadeleri yer aldığını ve bu bakımdan da üniversitelerin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek “Okuyup aklı kullanıp bilim, teknoloji ve düşünceyi üretmelisiniz” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Kurtoğlu son olarak, Mehmet Akif Ersoy’un bir şiirinden kıssayla “İşleri var bizim dinimize benzer, Dinleri var bizim işimize benzer, Allah Müslüman Türk Millet’ine yeni bir İstiklal Marşı yazdırtmasın.” diye konuştu.

Kurtoğlu, öğrencilere hitaben “Vatanımız iktisaden ve siyaseten tehdit altındadır. Bu tehdit için vatandan gayrısı yok. Vatan yoksa kavga edecek bir yeri de bulamayız. Vatansızlık acizliktir. Bu nedenle milletimize karşı yapılacak oyunlara fırsat vermeyin, vatanınıza sahip çıkın” diyerek nasihatte bulundu.

Soruları cevaplanmasının ardından “Küresel Para Savaşları” konulu konferans, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu’na plaket takdim etmesiyle sona erdi.