Çorum'da kurban bayramına sayılı günler kala kurban pazarında hareketli günler yaşanırken, satıcılar da alıcılar da durumlarından şikayet ediyor.
Çorum'un yanı sıra Yozgat, Sivas gibi kentlerden getirilen kurbanlıkların satışında hareketli günler yaşanıyor.
Büyükbaş hayvanlarda fiyatların 3 bin ile 8 bin lira arasında değiştiği pazarda, satıcılar müşteri olmamasından alıcılar ise fiyatların yüksekliğinden şikayet ediyor.
Şikayetlere rağmen dini vecibesini yerine getirmek isteyen vatandaş, sünnet olarak bilinen pazarlığın hakkını vererek kıyasıya kurban satıcılarıyla pazarlık ediyor.
Kurban Bayramı için 5 ay boyunca besledikleri hayvanları satmak için görücüye çıkaran satıcılar, pazarın durgun olduğunu, vatandaşların fiyatların düşmesi için beklediklerini belirtiyor.
Merkeze bağlı İğdeli köyünden satmak için 12 büyükbaş hayvan getiren Seyit Ali Alaçam, satışların arife günü artacağını ümit ettiğini söyledi.
Pazarın en pahalı hayvanının fiyatının 8 bin lira olduğunu belirten Alaçam, en düşük hayvan fiyatının ise 3 bin lira olduğunu kaydetti.
Merkeze bağlı Serban köyünden hayvanlarını satmak için getiren İsmail Keser ise 3 hayvan getirdiğini, ağırlığı 130 kiloyu bulan tosunlarını organik yemle beslediğini kaydetti.
Pazara sadece 2 hayvan getiren bir başka satıcı da bir hayvanını sattığını 'Sultan' adını verdiği 120 kilo ağırlığındaki kurbanlık hayvanı için gelen alıcılarla ise fiyatta anlaşamadığını dile getirdi.
Pazar'daki kimi satıcılar yurt dışından gelen hayvanların yerli hayvan fiyatlarını düşürdüğünü öne sürerken, kurbanlık hayvan pazarını gezen alıcılar da fiyatların geçen yıla kıyasla yüksek olduğunu ifade etti.