Yapılan açıklamada, “Kısa sürede dünyada yayılan ve ülkemizde de etkisini gösteren Koronavirüs salgınına karşı , Oda ve Borsa olarak faaliyetlerimizin ve çalışmalarımızın aksamadan devam etmesi için gerekli düzenlemeler yapılmış, teknolojinin olanaklarından en iyi şekilde yararlanılarak “Evde Kal” kuralına azami ölçüde bağlı kalınmak suretiyle esnek çalışma düzenine geçilmiştir. Koronavirüs salgınına karşı devlet ve milletçe top yekûn yapılan mücadeleye, personel ve araç olmak üzere Oda ve Borsa ve üyeleri olarak tüm imkanlarımızla destek olunmaya devam edilmektedir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi

“Çorum Ticaret Borsamızın bünyesinde kurmuş olduğu Moleküler Mikrobiyoloji laboratuvarında bulunan Roche LightCycler 96-Real Time PCR cihazı 19 mart 2020 tarihinde Hitit Üniversitesi Erol Olçak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmetine sunulmuştur. Bu cihaza uyumlu covit19 kitleri ile çalışmalar sürmekte ve 90 dakika gibi kısa bir sürede 96 adet numuneyi sonuçlandırma kapasitesine sahip olup, virüs ile ilgili netice elde edilmektedir.

Odamızın üyesi olan ve İlimizde yatırımları bulunan Tiryaki Grup, bu salgınla vefakar bir şekilde çalışan ve mücadele veren ilimizdeki sağlık çalışanlarına paketler halinde dağıtılacak şekilde bir kamyon bakliyat desteğinde bulunmuştur.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak, kurucu ve yürütücüsü olduğumuz Çorum Vakfı üzerinden üniversite öğrencilerimize verilen burslar, öğrencilerimizin sıkıntı yaşamaması için normal sürecinde devam etmekte ve öğrencilerimize destek olunmaktadır.

Devletimizin aldığı ve iş dünyamızı yakından ilgilendiren tüm destek ve tedbirler, üyelerimizin bilgisine iletişim araçlarımız kullanılarak iletilecek ve bilgi paylaşımında bulunulacaktır”