Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ geçtiğimiz günlerde Çorum Şeker Fabrikasında alacakları için eylemde bulunan nakliyeci esnafının ve pancar üreticilerine verdiği sözü yerine getirdi.

Nakliyeci ve üreticilerin yaşadığı sorunların çözümü için İl Başkanı Mehmet Karadağ'ın girişimleri sonucu Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum Jandarma İl Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Çorum Şoförler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Pankobirlik Başkanı Ahmet Pehlivan ve Safi Holding yetkileri bir araya gelmişlerdi.

Yapılan toplantı sonrasında pancar alımının başlanmasına ve nakliyeci esnafının alacaklarının ödenmesi kararı çıktı.

İl Başkanı Mehmet Karadağ yapılan görüşmeler sonucunda 200'e yakın Kamyoncu esnafı ve üreticilerinin Çorum Şeker Fabrikası sahiplerinden alacaklarının söz verilen tarihten 3 gün önce hesaplara yattığını söyledi.

Çorum şeker pancarı üreticilerinin mağdur edilmesine müsaade etmeyeceklerini dile getiren Karadağ, şeker pancarı üreten çiftçilerin gönül rahatlığıyla üretim yapmalarını istedi.

Karadağ, şeker fabrikasının özelleştirilmesinden sonra bir takım aksaklıklar olabileceğini ancak bu aksaklıklar sonunda kimsenin mağdur edilmesine müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.

Şeker fabrikası yönetiminin de konulara duyarlı yaklaştığını kaydeden Karadağ, mağduriyetlerin giderilmesi konusunda isteklerine olumlu yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti.