Çorum Hitit Üniversitesi, KOSGEB ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Kadın Girişimcilik’ kursu eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyere, belgeleri ve temsil çekleri düzenlenen törenle verildi.

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Genel Merkez Ekonomi Birim Başkan Yardımcısı Burçin Öztürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Belediye Başkanı Zeki Gül’ün eşi Halime Gül, Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Demir, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, öğretim üyeleri, KOSGEB kursiyerleri ve çok sayıda konuk katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açış konuşmasını AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Demir yaptı.

DEMİR: TOPLUMUN BÜYÜMESİNDE KADININ KATKISI BÜYÜKTÜR

Konuşmasına, Türk toplumunun gelişip büyümesinde kadınların katkısının büyük olduğunun altını çizen AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Demir, “Toplumda kadına verilen önem ve itibarın artırılması konusunda AK Parti hükümetinin gayretleri son derece etkilidir. Her kesimdeki kadınların bilimde, sanatta, iş hayatında ve sosyal hayattaki başarı örneklerini gururla dinliyor ve anlatıyoruz. Üreten, kendi ayakları üzerinde durup ülke ekonomisine katkıda bulunan kadınların oranı küçümsenemeyecek durumdadır. Hedefimiz bu yüzde 33’lik oranı 2023 yılında yüzde 41’lere çıkararak daha çok kadının iş hayatında başarılı olmasını sağlamaktır” dedi.

REKTÖR ALKAN: BAŞARIDA TÜM ÇORUM’UN KATKISI VAR

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ancak bugün yapılan etkinliğin hem “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” olması hem de KOSGEB Girişimcilik Kursunu tamamlayan kursiyerlere başarı belgelerinin verilmesi münasebetiyle ev sahipliği yapmalarının mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ‘Her İlde En Az Bir Üniversite’ anlayışındaki ana amaçlarından bir tanesi de yükseköğrenime erişilebilirliği artırmak, kolaylaştırmak olduğu kadar üniversitelerin sahip olduğu Üniversitelerin sahip olduğu bilgi birikimini, tecrübesini ve her türlü imkanını başta bulunduğu,ile bölgeye, ülkemize ve dünyaya yansıtmasıydı. Görev yaptığım süre içerisinde bu anlayışın her anlamda yaygınlaşması için gayret ettik. Bugün böyle güzel bir netice elde etmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

“DÜNYADAKİ MAZLUMLARIN BİZE İHTİYACI VAR”

Dünyadaki mazlumların Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu belirten Alkan, “Bu milletin ve dünyadaki mazlumların sorumluluğunu üzerimizde hissetmeli ve bu sorumluluğu taşımalıyız. Dünyadaki mazlumların bize ihtiyacı var. Bu bilinçle, her gün diğer günden daha çok çalışmalıyız” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTELERİN GİRİŞİMCİLİK ALANINDA LOKOMOTİF GÖREVİ YAPMASI GEREKİYOR”

Konuşmasında girişimciliğin yenidünya düzeninde önemine de değinen Alkan, “ABD’de yapılan araştırmaya göre, 1980-2005 yılları arasında kurulan, beş yaşından küçük olan firmalar tüm istihdamı oluşturuyor. Büyük firmalar ve kamu küçülmeye gidiyor. Endüstri 4.0 devrimi sonrasında, makineleşme ve buna bağlı olarak işçi sayısının azaltılması yoluna gidiliyor. Dünyada da kamuda bir daralma var. Geriye istihdamı sağlayacak sadece tek bir faktör kalıyor o da girişimcilik. O yüzden üniversitelerin girişimcilik ekosistemini kurması, bu anlamda lokomotif görevi yapması gerekiyor. Bizler de ne kadar genç olsak da bunu bir fırsata dönüştürdük” dedi.

“ÜNİVERSİTE ÇORUM’UNDUR”

Hitit Üniversitesi’nin, sadece rutin eğitim faaliyetlerini gerçekleştiren bir kurum olmadığını vurgulayan Alkan konuşmasına şöyle devam etti:

“20 bin öğrencisi, 1500 akademik ve idari personeliyle, toplumun her kesimine dokunan, onlarla iş birliği yapan, katma değer sağlamaya çalışan bir kamu kurumuna dönüştü. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim başarımızın temelinde ilimizde oluşturduğumuz sinerji var. Hitit Üniversitesi bugün dünyadaki en iyi 2300.cü üniversitelerden biri oldu. Doğru hedefe yönelirsek her şeyi yaparız. Böylesi bir etkinliğe vesile olduğumuz için çok mutlu ve onurluyuz. Hitit Üniversitesi, Çorum’un gelişmesinin ana unsurlarından biri olduğunun farkında ve bizler bu bilinçle çalışmaya devam edeceğiz. Bu üniversite Çorum’undur. Hep beraber, omuz omuza verirsek yapamayacağımız hiçbir şey yok.”

KARADAĞ: KADINA HER DÖNEMDE ÖNEM VEREN BİR MİLLETİZ

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ da, Hitit Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında siyasi partilerle, Valilikle, Belediye’yle ve Ticaret ve Sanayi Odası’yla hep iş birliği yapmasını istediklerini kaydederek, “Rektörümüz Reha Metin Alkan’ın göreve gelmesiyle birlikte bu emelimiz tam tamına gerçekleşti. Toplumun bütün kesimleriyle iş birliği içerisinde Çorum’un faydasına olacak çalışmalar yapan, her zaman yapılan projelere destek olan ve açık olan Rektörümüze sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

28 Şubat’ta üniversiteden ayrılmak zorunda kalan Ayşe Aktaş’a yüksek lisans yapma fırsatı verilmesini sağlayacaklarını ifade eden Karadağ, “Afganistanlı Şeyma kardeşimize de iktidar partisi olarak her türlü desteği verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Afganistanlı kardeşimizin çölyak hastası çocuğuna da Üniversitemiz tarafından glütensiz un vereceğiz” dedi.

“Bizlerde hep Batı’ya bağımlı bir düşünce yapısı oluşmuş. Halbuki Türk Milleti’ne ve Müslümanlık Tarihi’ne baktığımızda Peygamber Efendimizden itibaren kadına büyük ehemmiyet verilmiştir” diyen Karadağ, konuşmasına şöyle devam etti:

“Parti yönetimlerinde ve meclis üyeliklerinde kadınların yer almasına önem veriyoruz. Kadınlarımız da siyasette ve iş hayatında yer almak için çaba göstermelidir. Cumhurbaşkanımız da kadının her alanda yer almasına ve öncelik verilmesine büyük önem vermektedir. Bizim isteğimiz de kadınlarımızdan başarılı olmaları için çaba sarf etmeleridir. Biz de varız diyebilmeleri için tam da bugün uygun bir zaman. Bugün burada KOSGEB kadın girişimcilik kursunu tamamlayan kadınlarımıza başarı belgelerini vermenin mutluluğu içindeyiz. Bu kapsamda, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemizle birlikte her zaman iş birliğimize ve çalışmalarımıza devam ettireceğiz. Tüm siyasi partileri, kurum ve kuruşları, Üniversitemizle her zaman iş birliği yapmalarına tavsiye ediyoruz. Buna açık bir Rektörümüz ve yönetim anlayışımız var. Her iki etkinlik dolayısıyla bizleri bir araya getiren ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın şiddetten uzak, onurlu ve güzel çalışmalar yapmasını diliyorum ”

ÖZTÜRK: “KADINA VERİLEN DEĞER O TOPLUMUN MEDENİYET SEVİYESİNİN GÖSTERGESİDİR”

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Genel Merkez Ekonomi Birim Başkan Yardımcısı Burçin Öztürk de, kadına verilen değerin o toplumun medeniyet seviyesinin göstergesi olduğunu belirterek, “Yeni Türkiye kurulmasına, yarına inanç ve güvenle bakılması, Türk kadınının geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemli misyon üstlenmiştir. Devletin ve milletin varlığını sürdürmesi için her şeyi yapmış yeri geldiğinde canını hiçe saymıştır. Bunun en büyük göstergesi 15 Temmuz’dur. Şerife Bacıların, Kara Fatmaların 15 Temmuz’da yaşadığını gördük. AK Parti iktidarı; kadınların çalışma hayatı, eğitim, ekonomik, siyaset ve sosyal alanda konumlarını iyileştirdi” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ tarafından programın yapılmasında ve KOSGEB Girişimcilik kursuna vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve beraberinde öğretim üyelerimize teşekkür plaketi takdim edildi.

Tören, Hitit Üniversitesi, KOSGEB ve Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanlığının iş birliği ile gerçekleştirdiği ‘Kadın Girişimcilik’ kursu eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyere belgeleri ve temsil çekleri verilmesiyle sona erdi.