Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nda, İş sağlığı ve güvenliği kapsamında “İşveren - İşveren Vekili Eğitimleri ve hizmetleri” hakkında bir toplantı gerçekleştirildi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Ali Köse katıldı.

Toplantının amacı hakkında bilgi veren Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Ali Köse, 29.06.2015 tarih ve 29401 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik” uyarınca 50 kişiden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için, iş sağlığı güvenliği mevzuatında iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimine verilen görevleri (işe giriş ve periyodik muayeneler, tetkikler, işyerinde yapılması gerekli ölçümler hariç olmak üzere), yönetmelikte belirtilen eğitimi tamamlayan işveren veya işveren vekillerinin yürütebileceklerini ve Hitit Üniversitesi’nin, işveren/işveren vekilli için 16 Saatlik Temel İSG eğitimleri vereceğini belirtti.

Başvuru için ise 18 yaşından büyük olmanın yeterli olduğunu ve eğitimlerde başarılı olup belge alanların, Bakanlığın yapacağı “İSG Vekili Sınavına” giriş hakkı kazanacaklarını anlatan Köse, işveren/işveren vekili eğitimlerine katılan katılımcıların başarılı olması için 100 puan üzerinden en az 50 puan almaları gerektiğini söyledi.

Sınavdan 15 gün sonra Sınav Sonuç Belgesinin internette yayımlanacağını ve sınav sonuçlarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildirilerek, İSG Hizmetlerini üstlenmek isteyen ve sınavı kazanan işveren/işveren vekillerinin, İSG-KATİP sistemine internet üzerinden elektronik olarak kayıt yaptırarak iş yerlerindeki İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerini yapabileceklerini anlatan Köse, üniversitenin bu hizmetinden yararlanmak isteyen işveren/işveren vekillerinin, Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HİTİTSEM)’ne başvuru yapmalarının yeterli olacağını söyledi.