Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkan Adayı Recep Gür, İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Gür, mesajında, “Türk Milletinin Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bugün Afrin'de verdiği destansı mücadeleyi en iyi anlatan mısralar, İstiklal Marşımızda yer almaktadır. Bu kutsal mücadeleyi ölümsüzleştiren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

İstiklal Marşımızın milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük cesaret ve moral aşıladığını ifade eden Recep Gür, “Milli Şair, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' derken, milletimizin bağımsızlık yolunda çektiği zorlukları en çarpıcı biçimde ortaya koymaktadır. İstiklal Marşı'mızdaki yüklü mesaj, 97 yıl önce olduğu gibi bugün de çok iyi anlaşılmaktadır” diye konuştu.

Gür, "Milletimiz, düşmana karşı daha önce verdiği mücadelelerde olduğu gibi,15 Temmuz'da ve sonrasında teröre karşı yürüttüğü mücadelesinde de asil bir duruş, büyük bir cesaretle, güzel bir geleceğe doğru birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğini yeniden göstermiştir. Bu birlik duygusu ile hareket eden milletimiz, bir karış toprağını kimseye vermeyeceğini bugün Afrin başta olmak üzere, terör inlerini dağıtmak için sürdürdüğü operasyonlarda bir kez daha ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

ÇESOB Başkan Adayı Recep Gür, mesajını şöyle sürdürdü: “Milletimiz, kendisine armağan edilen İstiklal Marşı'nı daima kalbinde hissedecek, her zaman ve her yerde coşkuyla, gururla söyleyecek, bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyecektir. Bu önemli gün vesilesiyle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını ve Mehmet Akif Ersoy'u, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”