Şeker İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, "bizim milletimizin en belirgin karakteri, milli marşımızın adında da belirtildiği gibi istiklaldir; yani hürriyettir, kimseye boyun eğmemektir, bağımsızlıktır. Bu yönüyle bizim bütün hasletlerimizi, bize ve dünyaya anlatan bir destandır" dedi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir açıklama yapan Sefer Kahraman, şu görüşlere yer verdi:

"Ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde “Millet olarak ihtiyaç duyduğumuz, milli birlik ve beraberlik idealimizi ifade eden en önemli ” mutabakat belgesi” istiklal marşımızın kabulünün 97. yıldönümünü idrak etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Milli marşlar hiç kuşku yok ki, hem yazıldığı dönemin, hem de milletin karakterini ruhunu yansıtır. İşte bizim milletimizin en belirgin karakteri, milli marşımızın adında da belirtildiği gibi istiklaldir; yani hürriyettir, kimseye boyun eğmemektir, bağımsızlıktır. Bu yönüyle bizim bütün hasletlerimizi, bize ve dünyaya anlatan bir destandır. Millî ve manevi değerlerimizin neredeyse her birine göndermelerde bulunan istiklal marşımız, tarihten silinmek istenen Türk milletinin Kurtuluş Savaşının en zor döneminde vermiş olduğu ölüm kalım mücadelesini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü vatan ve bayrak sevgisini, dinine bağlılığını, Türk Milletinin ordusu ve askerine güvenini, yürekliliğini ve de savaşı kazanacağına olan inancını dile getirmektedir. Ülkemizin düşman işgalinden kurtularak, milli mücadelemizin başarıya ulaştığı ve bağımsızlığımızı kazandığımız o günleri her istiklal marşını okuduğumuzda bizlere hatırlatan ve o günlerin heyecanını bu günlere aktaran İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’un tabiriyle; “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyor, İstiklal Marşımızın kabulünün 97. Yıldönümünde, tüm İstiklal şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum."